Βόλος: Μπέρδεψαν τις νεκρές, κήδεψαν λάθος άνθρωπο – Πώς εντοπίστηκε το τραγικό λάθος

Σοκαρισμένες δύο οικογένειες στο Βόλο από ένα τραγικό λάθος.

Βόλος

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς δύο οικογενειών στον Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι οικογένεια μιας 82χρονης είχε κηδέψει λάθος άνθρωπο.

Το τραγικό λάθος κινητοποίησε τόσο τα γραφεία τελετών που εμπλέκονται με την υπόθεση, όσο και την Αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε για να διεξάγει έρευνα.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες μια οικογένεια στον Βόλο και φίλοι συγκεντρώθηκαν, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, προκειμένου να τελεστεί η κηδεία μίας 82χρονης γυναίκας. Θλίψη, πόνος, κλάμα ήταν οι τρεις λέξεις που θα περιέγραφαν την τελετή, τόσο από τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, όσο από τα παιδιά και τα εγγόνια.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της κηδείας, η εγγονή της θανούσης παρατήρησε ότι στο φέρετρο, η νεκρή δεν έμοιαζε με τη γιαγιά της, και το ανέφερε στους συγγενείς της, οι οποίοι την καθησύχαζαν πως κάνει λάθος και πως ο άνθρωπος όταν φύγει από τη ζωή αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με το thenewspaper.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο. Την Κυριακή 10/9/2023 το πρωί, εργαζόμενοι σε γραφείο τελετών πήγαν να παραλάβουν από το Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου μία 97χρονη γυναίκα, προκειμένου να την κηδέψουν. Όμως παρά το γεγονός ότι έψαχναν τα στοιχεία, που είναι γραμμένα με καρτελάκι πάνω στον νεκρό, δεν έβρισκαν τη σορό.

Λίγη ώρα αργότερα, διαπίστωσαν μάλιστα πως η γυναίκα που ετάφη χθες, βρισκόταν κανονικά στη θέση της στον ψυκτικό θάλαμο του νεκροτομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκροτόμος βάρδιας του “Αχιλλοπουλείου” είχε αλλάξει τη θέση των νεκρών στους ψυκτικούς θαλάμους, χωρίς να ενημερώσει το βιβλίο που τηρείται.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς και των δύο οικογενειών έμαθαν το νέο και έπεσαν από τα σύννεφα, αφού η οικογένεια της 82χρονης διαπίστωσε ότι είχε κηδέψει λάθος άνθρωπο.