Βόλος: «Δεν λυπάμαι…» – Αμετανόητος ο 40χρονος που έσφαξε τη νονά του

Τι λένε οι ψυχίατροι – Το DNA «έδειξε» τον δολοφόνο στο Βόλο

δολοφονία

Η πραγματογνωμοσύνη δύο ψυχίατρων που όρισε ο ανακριτής Βόλου για τον Βολιώτη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, έδειξε πως ο 40χρονος δεν πάσχει από ψυχική διαταραχή, είχε αντίληψη των πράξεών του κατά τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του με 42 μαχαιριές (!), η χρήση κοκαΐνης δεν επηρέασε τον καταλογισμό της πράξης του και δεν αισθάνεται λύπη για το θύμα.

Ο 40χρονος ήταν ο δράστης της δολοφονίας, αφού την ομολόγησε, της 75χρονης νονάς του, στις 4 Νοεμβρίου 2021 και μιας ακόμα για την οποία κατηγορείται, αλλά ο ίδιος αρνείται, μιας 69χρονης γυναίκας, μητέρας του αρχικά δικηγόρου του, στη Ν. Ιωνία, τον Αύγουστο του 2009.

Η δίκη του κατηγορούμενου, που είναι προφυλακισμένος στην Ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στο ΜΟΔ Τρικάλων.

Τι λένε οι ψυχίατροι
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, όπως αποφαίνεται ο πρώτος από τους δύο ψυχίατρους που τον εξέτασαν, ο 40χρονος, δεν πάσχει από ψυχική νόσο, κατά το χρονικό διάστημα του επίδικου συμβάντος αντιλαμβανόταν πλήρως το άδικο των πράξεών του, δεν βρισκόταν σε κατάσταση νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών ή της συνείδησής του και ενήργησε σύμφωνα με την αντίληψη και τη βούλησή του…

Ο ψυχίατρος τονίζει ακόμη ότι ο 40χρονος ανέφερε ότι δεν αισθάνεται κάποιο αίσθημα λύπης για το θύμα, ενώ στο διάστημα των 2.5 μηνών μεταξύ των διαγνωστικών συνεντεύξεων δεν ελάμβανε κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Ο δεύτερος ψυχίατρος αποφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρόθυμος και συνεργάσιμος, χωρίς διαταραχές στο σύνολο των ψυχικών λειτουργιών, αντιλαμβανόταν πλήρως το κατηγορητήριο. Επίσης σε εξέταση ΩΡΛ δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που παρατηρούνται σε περιπτώσεις μακροχρόνια καταναγκαστικής λήψης αγγειοσυσπαστικών ψυχοδραστικών ουσιών από το ρινικό βλεννογόνο, όπως η κοκαΐνη.

Ο ψυχίατρος καταλήγει ότι ο 40χρονος δεν πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, δεν βρισκόταν σε κατάσταση νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών ή της συνείδησής του ενεργώντας σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό, ενώ ενδεχόμενη αποδεδειγμένη άμεσα προγενέστερη χρήση κοκαΐνης, θα μπορούσε ένα επηρεάσει ελαφρά την παρόρμησή του, όχι όμως τον καταλογισμό της πράξης του.

Προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό
Ο 40χρονος που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό κατακρεούργησε με 42 μαχαιριές τη νονά του ηλικίας 75 χρόνων, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Ν. Ιωνία, στις 4 Νοεμβρίου 2021 και παραδόθηκε στην Αστυνομία τέσσερις μέρες μετά.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης είχαν χαθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, όταν και δηλώθηκε η εξαφάνισή της. Τελικά το Σάββατο ο 40χρονος είπε στη σύζυγό του ότι είχε σκοτώσει τη νονά του και η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία. Η σορός της ηλικιωμένης βρέθηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου τη μετέφερε ο βαφτισιμιός της τυλιγμένη με κλινοσκεπάσματα.

Το DNA «έδειξε» τον δολοφόνο
Ο 40χρονος κατηγορείται επίσης και για τη δολοφονία της 69χρονης Νίκης Μηλίνη στις 12 Αυγούστου του 2009, το απόγευμα, με τη γυναίκα να βρίσκεται χτυπημένη από μαχαίρι 22 φορές.

Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε υπόλογος και για τον φόνο της 69χρονης, μετά από ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού, τον οποίο φόνο, ωστόσο, αρνείται, ομολογώντας μόνο τη δολοφονία της νονάς του.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ