Βόλος: Μαθητής δημοτικού με ιογενή μηνιγγίτιδα μετά προπόνηση
Άμεση ενημέρωση σχολείου, συλλόγου και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας
Μαθητής δημοτικού σχολείου στον Βόλο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ιογενή μηνιγγίτιδα, μετά από αδιαθεσία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γυμναστήριο μεγάλης σχολικής μονάδας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026, όταν ο νεαρός μαθητής συμμετείχε σε δραστηριότητες αθλητικού συλλόγου και πραγματοποιούσε προπόνηση στο γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης αισθάνθηκε έντονο πονοκέφαλο και ναυτία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.
Οι γονείς ενημέρωσαν αμέσως μετά τη διάγνωση το σχολείο του παιδιού, τον αθλητικό σύλλογο στον οποίο ανήκει, καθώς και το Λύκειο που διαχειρίζεται το γυμναστήριο και χρησιμοποιείται από ομάδες και συλλόγους για προπονήσεις.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώθηκε άμεσα και προχώρησε στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας του γυμναστηρίου. Σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 πραγματοποιείται ενδελεχής απολύμανση του χώρου, ώστε να επαναλειτουργήσει κανονικά αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και να είναι διαθέσιμο για τα παιδιά.
Ο μαθητής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και η ιατρική πρόγνωση είναι πολύ καλή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι σημαίνει όταν επιλέγουμε να φοράμε μόνο μαύρα ρούχα;
Το μυστικό που κρύβουν NETFLIX, Prime, Apple TV και Disney για το 4K που πληρώνετε
Έμφραγμα: Ποιο χάπι μειώνει τον κίνδυνο δεύτερου επεισοδίου – Τι έδειξε μεγάλη μελέτη
Σχολεία: Ένα μόνο τριήμερο φέτος. Όλες οι γιορτές και οι αργίες
Sony και Warner κατά Anthropic: «Η μεγαλύτερη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστορία»
