Βουλγαρία: Κάμερα κατέγραψε την πτώση μετεωρίτη στον νυχτερινό ουρανό

Πολυάριθμες ήταν οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων για το φαινόμενο από πολλές πόλεις της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βουλγαρία

Κάμερα στο χωριό Mirovyane της Βουλγαρίας κατέγραψε τη στιγμή που ένας μετεωρίτης έπεσε από τον νυχτερινό ουρανό την Τρίτη, με το φως του να λάμπει όλο και πιο έντονα πριν κορυφωθεί σε μια μεγάλη πύρινη έκρηξη και βγει εκτός οπτικού πεδίου.

Βουλγαρία

Το Mirovyane βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σόφια, και η κάμερα ήταν τοποθετημένη προς τον βορρά και την οροσειρά του Αίμου, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Πολυάριθμες ήταν οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων για το φαινόμενο από πολλές πόλεις της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Άνθρωποι από την περιοχή Βίντιν, σχεδόν 200 χιλιόμετρα από τη Σόφια, άκουσαν “ένα δυνατό βουητό” πριν δουν το έντονο φως να πέφτει, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση, κλιμάκια της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποίησαν επιθεώρηση μετά από αναφορές για ισχυρή έκρηξη. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.

Πηγή: Reuters