Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών – ΦΩΤΟ

Με θρησκευτικό, πολιτικό και όρκο στο Κοράνι ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές.

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα σήμερα το απόγευμα  η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή των Ελλήνων της ΙΘ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου ορκίστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Η ορκωμοσία των 300 βουλευτών μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Η Βουλή της μίας ημέρας ορκίστηκε κανονικά, ενώ αύριο -μετά και την εκλογή προέδρου του Σώματος- θα παραιτηθεί, προκειμένου να προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ
Με προσωρινό πρόεδρο

Η Βουλή συγκλίθηκε με προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενο από τους τέσσερις προσωρινούς γραμματείς που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα.

Αρχικά ο κ. Κακλαμάνης ανέγνωσε την Ημερήσια Διάταξη, ενώ κατέθεσε στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές.

Παράλληλα, γνωστοποίησε στο Σώμα τις επιστολές που έχουν αποστείλει στο Προεδρείο οι πολιτικοί αρχηγοί για το ποια από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν, επέλεξαν να κρατήσουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον προσωρινό Α’ Γραμματέα της Βουλής να συνοδεύσει στην αίθουσα της Ολομέλειας τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για να τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό.

Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τους βουλευτές που επιθυμούν να εγερθούν και παρουσία του αρχιεπισκόπου και της αρχιερατικής ακολουθίας του, να δώσουν τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο που είναι ο ακόλουθος:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ο αρχιεπίσκοπος θα ολοκληρώσει την τελετή, θα υπογράψει το σχετικό Πρακτικό και ο προσωρινός Α’ Γραμματέας της Βουλής θα κληθεί από τον προεδρεύοντα να αποπέμψει της αιθούσης τους αρχιερείς.

Στη συνέχεια, ο κ. Κακλαμάνης θα καλέσει τους μουσουλμάνους βουλευτές να ορκιστούν στο Κοράνι, ενώ μετά θα εγερθούν οι βουλευτές που θα θελήσουν να δώσουν πολιτικό όρκο.

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών - ΦΩΤΟ

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδόν 20.000 ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες μέχρι τις 10 το πρωί
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης; Αχαιοί απαντούν ποιον θα ψηφίσουν - Ολα τα χρηστικά για την ψηφοφορία
 Κουτσούμπας στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Η διέξοδος και η ελπίδα υπάρχει στο δρόμο του λαού
Καιρίδης: Αυτή θα είναι η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Τουρκία