Βρετανία: Αναπτύσσει όπλο ραδιοκυμάτων κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το όπλο θα εκπέμπει ραδιοκύματα για να διαταράσσει τη λειτουργία drones ή να καταστρέφει απειλές σε ξηρά, αέρα και θάλασσα σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου.

βρετανία,όπλο,ραδιοκύματα,drones EPA/ABIR SULTAN

Μια νέα τεχνολογία καταστροφής drones, που θα καταρρίπτει σμήνη εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναπτύσσει η Βρετανία.

Το οπλικό σύστημα, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έκανε χθες το βράδυ το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, θα χρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την εξουδετέρωση πολλών drones με μία βολή, παρέχοντάς τους ένα «επιχειρησιακό πλεονέκτημα».

βρετανία,όπλο,ραδιοκύματα,drones

Το νέο όπλο κατά των drones που αναπτύσσεται στη Βρετανία / Φωτογραφία: Βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Το όπλο θα εκπέμπει ραδιοκύματα για να διαταράσσει τη λειτουργία drones ή να καταστρέφει απειλές σε ξηρά, αέρα και θάλασσα σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου – αν και με την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας ελπίζεται ότι θα επεκταθεί η εμβέλειά του. Το όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας με ραδιοσυχνότητες (RFDEW), όπως αποκαλείται προς το παρόν, θα μπορεί να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να καταρρίπτει εχθρικά οχήματα drones, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα στρατιωτικά οχήματα και να χρησιμοποιεί κινητές πηγές ενέργειες για τη παραγωγή παλμών ενέργειας ραδιοσυχνότητας.

Σύμφωνα με το iefimerida, πρόκειται για μια φθηνότερη εναλλακτική των παραδοσιακών συστημάτων αεράμυνας, φθηνότερη και από το Dragon Fire , ένα άλλο βρετανικό όπλο λέιζερ που καταρρίπτει drones και πυραύλους με κόστος 10 λιρών ανά βολή, το οποίο, όμως, αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μέχρι το 2027 το αργότερο.

Η νέα τεχνολογία κατά των drones θα δοκιμαστεί στο πεδίο από στρατιώτες το καλοκαίρι και αναπτύσσεται από μια κοινή ομάδα από το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας (Dstl) και το Defense Equipment & Support (DE&S).

 

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Μενίδι: Είχε καταγγείλει τρεις φορές ενδοοικογενειακή βία, γιατί δεν είχε ενεργοποιήσει το panic button

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Aυστηρά οριοθετημένες οι κόκκινες γραμμές μας», τι είπε για θαλάσσια πάρκα και Βόρεια Μακεδονία

Καιρός: Δύσκολο 5νθήμερο από σήμερα, ζέστη και αφρικανική σκόνη, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κρήτη: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες, 42 διασώθηκαν, σε εξέλιξη οι έρευνες

Σλοβακία – Δολοφονική επίθεση: Ποια η κατάσταση του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ