Βρετανία: Μοντέλο «Ελλάδας» στην πολιτική ασύλου σε μετανάστες, σύμφωνα με την Telegraph

Βρετανία: Μοντέλο «Ελλάδας» στην πολιτική ασύλου σε μετανάστες, σύμφωνα με την Telegraph

Εντυπωσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχει ψηφιοποιήσει τη διαδικασία αίτησης ασύλου από την αρχή μέχρι το τέλος για να παρακολουθεί υποθέσεις, να επιταχύνει τις αποφάσεις και να εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ που θα αναλώνονταν σε περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμφανίζει την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Πρέτυ Πέιτελ η εφημερίδα Telegraph.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της εφημερίδας σημειώνεται ότι η Βρετανίδα αξιωματούχος έχει στα σκαριά μια πολιτική καταστολής των μεταναστών «ελληνικού τύπου», επιβάλλοντας νέους περιορισμούς στους αιτούντες άσυλο εν μέσω της κλιμακούμενης ευρωπαϊκής κρίσης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας, η υπουργός Εσωτερικών σχεδιάζει να διαμορφώσει παραπλήσια κέντρα διαμονής των μεταναστών με αυτά που λειτουργούν στην Ελλάδα όπου οι μετανάστες θα υπόκεινται σε περιορισμούς στις μετακινήσεις τους και θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου.

«Τυχόν παραβίαση των κανόνων από την πλευρά τους, θα μπορούσε να τους στερήσει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου», διευκρινίζει πηγή της βρετανικής κυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα.

«Όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να παραμένουν εντός των κέντρων. Κάτι τέτοιο είναι δίκαιο εάν σου παρέχεται φαγητό και διαμονή», εξηγεί η ίδια πηγή.

«Οι Έλληνες έχουν θεσπίσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», προσθέτει. Όπως εξάλλου επισημαίνεται, οι μετανάστες θα μπορούσαν επίσης να αποκτούν «ψηφιακές εφαρμογές ασύλου» για την παρακολούθηση της προόδου των αιτήσεών τους σε smartphones ή υπολογιστές στα κέντρα.

Οι σχετικές ζυμώσεις έρχονται στον απόηχο της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στο Λίβερπουλ από έναν αιτούντα άσυλο που βρισκόταν ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο επτά χρόνια μετά την πρώτη απόρριψη της αίτησής του, καταλήγει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ