Βρετανία: Πολλές παμπ μειώνουν το ωράριο λειτουργίας για οικονομία στους λογαριασμούς ενέργειας

Περίπου το 6% των παμπ, των καφέ και των εστιατορίων στη Βρετανία έχει αποφασίσει να κλείνει δύο επιπλέον ημέρες την εβδομάδα, το 7% να λειτουργεί μία μέρα λιγότερο, ενώ το 21% να έχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας αλλά όχι τον αριθμό των ημερών που λειτουργεί, τόνισε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Βρετανία

Στη Βρετανία παμπ αλλά και εστιατόρια, πάνω από το 1/3 σε ποσοστό έχουν περιορίσει το ωράριο λειτουργίας τους κατά τους τελευταίους τρεις μήνες για να συρρικνώσουν το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Αυτό ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Περίπου το 6% των παμπ, των καφέ και των εστιατορίων έχει αποφασίσει να κλείνει δύο επιπλέον ημέρες την εβδομάδα, το 7% να λειτουργεί μία μέρα λιγότερο, ενώ το 21% να έχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας αλλά όχι τον αριθμό των ημερών που λειτουργεί, τόνισε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Οι μειωμένοι χρόνοι λειτουργίας είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στον κλάδο της φιλοξενίας από ό,τι σε άλλους τομείς της βρετανικής οικονομίας, όπου μόνο το 7% των επιχειρήσεων ανέφερε μια τέτοια κίνηση.

Πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο φιλοξενίας ανέφεραν επίσης μειωμένη ζήτηση καθώς οι θαμώνες τους έχουν πληγεί από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προσωρινές επιδοτήσεις στην ενέργεια για τις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, αλλά η ONS τόνισε ότι αυτό οδήγησε σε μικρή αλλαγή στο ποσοστό των επιχειρήσεων φιλοξενίας που αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί ενέργειας είναι η κύρια ανησυχία τους.

Τον περασμένο μήνα, ο εμπορικός φορέας UKHospitality δήλωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο του κλάδου κινδυνεύει με χρεοκοπία στις αρχές του επόμενου έτους λόγω του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας και άλλων λογαριασμών, καθώς και της μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης. Η στελέχωση παραμένει επίσης μια πρόκληση.

Ωστόσο, περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτοποιίας σχεδιάζουν να παραμείνουν ανοιχτές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της ONS, η οποία έδειξε ότι το 4% των εταιρειών σχεδιάζει να μειώσει τις ώρες λειτουργίας κατά μία ημέρα την εβδομάδα, έναντι 7% όπως έκαναν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Κατά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα όλες σχεδόν οι βρετανικές επιχειρήσεις φιλοξενίας περιμένουν ένα σημαντικό εισόδημα και φέτος πολλές παμπ ελπίζουν να πάρουν ώθηση από τους τηλεθεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Η Wetherspoon, η οποία λειτουργεί σχεδόν 900 παμπ στη Βρετανία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξη» για τις προοπτικές της παρά την πρόσφατη επιβράδυνση.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop