Βρετανία: Πρωτιά Τζόνσον στα γκάλοπ – Σουνάκ θέλουν τα στοιχήματα – Πότε θα γίνει η νέα εκλογή

Δημοσκόπηση της εταιρείας U-Gov που πραγματοποιήθηκε πριν παραιτηθεί η Λιζ Τρας σε ψηφοφόρους των Τόρις, έδινε στον Τζόνσον 32% και στον Σούνακ 23%.

Βρετανία

Φωτιά έχουν πάρει τα στοιχήματα και οι δημοσκοπήσεις ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν το στίγμα για την εκλογή του νέου πρωθυπουργού.

Στις 28 Οκτωβρίου πρόκειται να εκλεγεί ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μετά την παραίτηση νωρίτερα σήμερα της Λιζ Τρας.

Μέχρι στιγμής, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της Λιζ Τρας ότι αποχωρεί από τα πρωθυπουργικά της καθήκοντα, στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται πρώτος ο μόλις τον Ιούλιο παραιτηθείς, Μπόρις Τζόνσον, ενώ τα στοιχήματα εμφανίζουν πρώτο τον Ρίσι Σουνάκ, υπουργό Οικονομικών του Τζόνσον ο οποίος μάλιστα δίνεται από τις εταιρείες ως το μεγάλο φαβορί.

Τα μέλη του κόμματος, που ανέρχονται σε 172.000, θα ψηφίσουν για να εκλέξουν νέο αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό μέσω ίντερνετ.

Δημοσκόπηση της εταιρείας U-Gov που πραγματοποιήθηκε πριν παραιτηθεί η Λιζ Τρας σε ψηφοφόρους των Τόρις, έδινε στον Τζόνσον 32% και στον Σούνακ 23%.

Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος την ώρα που η Λιζ Τρας ανακοίνωνε την παραίτησή της βρισκόταν στην Καραϊβική, επιστρέφει εσπευσμένα στο Λονδίνο για να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος εκ νέου.

Στη δημοσκόπηση εκείνη που είχε γίνει δύο μέρες πριν παραιτηθεί η Τρας, το 55% ζητούσε την αποχώρησή της, που τελικά συνέβη καθώς οι βουλευτές της άσκησαν πολύ μεγάλες πιέσεις.

Κι ενώ στις δημοσκοπήσεις πρώτος βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στα στοιχήματα πάλι δεν εμφανίζεται ούτε στην πρώτη τριάδα, αφού εκεί ο Σούνακ έχει την πρωτιά κι ο Τζόνσον είναι το βασικό αουτσάιντερ με απόδοση μεγαλύτερη κι από εκείνη της Πένι Μόρταντ που είχε βγει τρίτη στην εκλογή που ανέδειξε πρωθυπουργό την Λιζ Τρας.

Μέχρι και αυτή την ώρα η απόδοση που δίνει η υποψηφιότητα Τζόνσον ολοένα και μεγαλώνει, κάτι που μεταφράζεται ως όλο και λιγότερες πιθανότητες για να κερδίσει την ψηφοφορία και την αρχηγία του κόμματος του στις 28 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετανάστες
ΗΠΑ
Μαντλίν Μακάν
στρατιώτης