Βρετανία: Τρεις άνδρες κατηγορούνται για συνδρομή στις υπηρεσίες πληροφοριών του Χονγκ Κονγκ

Συνολικά 11 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση νωρίτερα αυτό τον μήνα.

βρετανία,άνδρες,χονγκ κονγκ,πληροφορίες

Τρεις άνδρες κατηγορούνται για συνδρομή στις υπηρεσίες πληροφοριών του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας για την απαγγελία κατηγοριών σε τρεις άνδρες για συνδρομή στις υπηρεσίες πληροφοριών του Χονγκ Κονγκ, έρχεται μετά από μια σειρά από συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές σε όλη την Αγγλία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι συνολικά 11 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση νωρίτερα αυτό τον μήνα, σχεδόν όλοι στην περιοχή του Γιορκσάιρ στη βόρεια Αγγλία.

Οκτώ ακόμα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα

Οι τρεις άνδρες θα εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα σήμερα. Επτά άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι, πρόσθεσε η αστυνομία.

«Ενώ αυτές οι παραβάσεις είναι ανησυχητικές, θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ευρύτερη απειλή γι’ αυτούς», δήλωσε ο διοικητής Ντόμινικ Μέρφι, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης στη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το iefimerifa, η έρευνα συνεχίζεται και η αστυνομία δεν παρείχε άλλες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο του βρετανικού Νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας, που ψηφίστηκε πέρυσι και εισήγαγε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση απειλών από ξένα κράτη. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι κατηγορίες δεν συνδέονται με ξεχωριστή έρευνα που αφορά τη Ρωσία, η οποία διενεργήθηκε με βάση τον ίδιο νόμο.

 

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται οι σαρωτές πινακίδων σε διόδια, λιμάνια και εθνικές οδούς

Μητσοτάκης: Προκλητική, παράνομη και ανεπίτρεπτη η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Αχαΐα: Σύλληψη αλλοδαπού για βιασμό 62χρονης στα Νιφορέικα

Έρχονται αυξήσεις σε 400 φάρμακα, ποια αφορούν, πόσο θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς

Βόρεια Μακεδονία: Άκυρη η ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop