Washington Post: Η Ουκρανία βοήθησε τους αντάρτες της Συρίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε καταγγείλει, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, ότι οι Σύροι αντάρτες παρέλαβαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία και εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό τους.
Οι Σύροι αντάρτες παρέλαβαν περίπου 150 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και άλλη υποστήριξη από Ουκρανούς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών τον περασμένο μήνα, λίγες εβδομάδες πριν από την προέλασή τους που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την Κυριακή, γράφει η εφημερίδα Washington Post.
Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές που έχουν γνώση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Ουκρανίας, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών έστειλαν περίπου 20 χειριστές drones και περίπου 150 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πριν από 4-5 εβδομάδες, για να βοηθήσουν την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS).
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε καταγγείλει, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, ότι οι Σύροι αντάρτες παρέλαβαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία και εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό τους. Το Κίεβο απέρριψε «κατηγορηματικά» αυτόν τον ισχυρισμό. Η HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, σχημάτισε μεταβατική κυβέρνηση μετά την ανατροπή του Άσαντ.
Ο ρωσικός στρατός βοήθησε τις δυνάμεις του Άσαντ, εξαπολύοντας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ανταρτών. Ρώσοι μπλόγκερ προειδοποιούσαν εξάλλου ότι η ανατροπή του Άσαντ θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία αλλά και την ίδια την παρουσία της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Διαβάστε επίσης:
Βιομηχανία επανιδρύεται μετά από πολλά χρόνια στην Πάτρα – Στρατηγική επένδυση στη ΒΙΠΕ
Πατρινό Καρναβάλι 2025: Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης – Μεταμορφώσεις, κορυφώσεις και μουσική
Ζαχαράκη: Σχέδιο για απαγόρευση των social σε παιδιά κάτω των 15 ετών
Το Πάρκο των Χριστουγέννων: To «Πολικό Εξπρές» έρχεται στο Αίγιο από 15 Δεκεμβρίου!
Δώρο Χριστουγέννων: Πλησιάζει η καταβολή του, πώς υπολογίζεται
Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι των Χριστουγέννων», ποτέ ξεκινά το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη»
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Το Google ετοιμάζει widget που θα αλλάξει τον τρόπο που μεταφράζεις στο κινητό
10 χρόνια Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Ένα spa για τα πόδια σου: Το νέο slide της Nike αλλάζει την έννοια της χαλάρωσης
Γιώργος Κακοσαίος: Πέρυσι είχα ένα θέμα με τη φωνή μου
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στον Ελαιώνα
