Ξέφυγαν τελείως… Περουβιανοί σαμάνοι έκαναν τελετή για να «δέσουν» τον Νεϊμάρ!
Πριν από την τελετή, συγκέντρωσαν ποσότητες του παραισθησιογόνου φαρμακευτικού φυτού αγιαουάσκα από τον Αμαζόνιο
Καλός ο Αλεξάντερ Κάλενς που απέκτησε η ΑΕΚ, αλλά φαίνεται πως μόνος του δεν φτάνει για να σταματήσει ολόκληρη Βραζιλία στην αναμέτρηση με το Περού τα ξημερώματα της Τετάρτης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Γι’ αυτό και κάποιοι συμπατριώτες του 31χρονου στόπερ αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.
Εξοπλισμένοι με σπαθιά, φυλαχτά και μια κούκλα από κουρέλια, περίπου δέκα Περουβιανοί σαμάνοι πραγματοποίησαν στην Λίμα μία τελετή σε μία προσπάθεια να «εξουδετερώσουν» τον Νεϊμάρ, την παραμονή του αγώνα με την «σελεσάο». Στα παραδοσιακά πόντσο, αυτοί οι θεραπευτές, από τα βουνά, την ζούγκλα και την ακτή, επικαλέστηκαν τον «Tayta Inti» (σ.σ. Πατέρας Ηλιος) και τοποθέτησαν μια κούκλα από κουρέλια σε μια φωτογραφία του Βραζιλιάνου επιθετικού, δένοντας το αριστερό του πόδι και καλύπτοντας το δεξί με ένα ατσάλινο σπαθί.
«Εξουδετερώσαμε τον Νεϊμάρ δένοντάς του τα πόδια. Τον δέσαμε για να μην έχει σωματική ικανότητα, να μην τρέχει και να μην παίξει καλά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σαμάνος, Φέλιξ Ροντάν.
Ενας βωμός στήθηκε για την περίσταση κοντά στο Εθνικό Στάδιο στην Λίμα, όπου το Περού θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/9) την Βραζιλία.
Ο σαμάνος, Βάλτερ Αλαρκόν, ο οποίος συμμετείχε επίσης σε αυτήν την προγονική τελετή που υποτίθεται ότι αποδυνάμωσε τον «εχθρό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο να «θολώσει» το μυαλό του Βραζιλιάνου επιθετικού.
Οι θεραπευτές τοποθέτησαν επίσης φυτά από αγκάθια και κοχύλια σε φωτογραφίες άλλων πρωταγωνιστών της εθνικής Βραζιλίας, όπως ο Ρισάρλισον και ο Κασεμίρο.
Πριν από την τελετή, συγκέντρωσαν ποσότητες του παραισθησιογόνου φαρμακευτικού φυτού αγιαουάσκα από τον Αμαζόνιο και όπως εκτιμά ο Αλαρκόν «το αποτέλεσμα θα είναι ευνοϊκό για το Περού, βλέπουμε ισοπαλία, αλλά ο αγώνας θα είναι δύσκολος».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Ομορφιά & Περιποίηση: Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τη χρήση της κλασικής Nivea σε πρόσωπο και μαλλιά
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
Η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Πετροχωρίου ΦΩΤΟ
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Φορτίζει σε τρία λεπτά και δεν πιάνει φωτιά: Η μπαταρία που αλλάζει τα πάντα
