Υεμένη: Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως διεξήγαγε νέα πλήγματα εναντίον των Χούτι
Τα πλήγματα διεξήχθησαν βόρεια της πόλης Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη και στοχοθέτησαν δύο ναυτικά ντρόουν, όπως και τρία κινητά συστήματα πυραύλων κατά πλοίων «που ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσσα», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν χθες νέα πλήγματα εναντίον θέσεων των ανυαρτών Χούτι στην Υεμένη, οι οποίοι ήταν έτοιμοι, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Τη 10η Φεβρουαρίου, μεταξύ 16.00 και 17.00 ώρα Σαναά, (οι αμερικανικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν με επιτυχία πλήγματα αυτοάμυνας», ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Centcom.
Τα πλήγματα διεξήχθησαν βόρεια της πόλης Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη και στοχοθέτησαν δύο ναυτικά ντρόουν, όπως και τρία κινητά συστήματα πυραύλων κατά πλοίων «που ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσσα», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.
Η «Centcom αναγνώρισε αυτούς τους πυραύλους σε περιοχές της Υεμένης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Χούτι και καθόρισε ότι αντιπροσωπεύουν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή».
Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι Al-Masirah έκανε λόγο χθες το βράδυ για τρία πλήγματα στον τομέα αλ Σαλίφ, κοντά στη Χοντέιντα. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή άκουσε σειρά ισχυρών εκρήξεων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αϋπνία και κίνδυνος εγκεφαλικού: Νέα μελέτη δείχνει αύξηση κατά 26%
Google, Anthropic, Meta, OpenAI, xAI και Nvidia υπέγραψαν το σχέδιο Trump για την AI
Κληματόβεργες, ελιά και θυμάρι: το άρωμα που δίνει ο τόπος στο ψητό
Καμπανάκι από τους ειδικούς: Πώς οι οθόνες «φρενάρουν» την ανάπτυξη του παιδιού σου
Τα Windows 11 έκαναν update και η taskbar πηγαίνει ξανά όπου θέλεις
