Υποκλοπές: Έφοδος του Αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ, η έρευνα και οι παρακολουθήσεις μέσω Predator

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση για την υπόθεση των υποκλοπών, στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Υποκλοπές

Αιφνιδιαστική επιτόπια έρευνα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του λογισμικού Predator.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η έρευνα έγινε πριν από μερικές ημέρες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα. Ο ίδιος συνοδευόταν από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Πρωτοδικείου Αθηνών και οι οποίοι συνέδραμαν τον εισαγγελικό λειτουργό στο να εξακριβώσουν αν και η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα συγκεκριμένα πρόσωπα παράλληλα με το λογισμικό.

Ο στόχος της έρευνας

Τα τρία πρόσωπα ανέλαβαν να ελέγξουν τα αρχεία της ΕΥΠ, ως προς το κατά ποσό παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, αλλά και άλλα πρόσωπα στα οποία είχε αποσταλεί το sms με το οποίο γινόταν παράνομη εγκατάσταση του λογισμικού predator.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος.

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα – Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Βραχνάς η τροφοδοσία και η πρόσβαση

Σέρρες: Με τραύματα σε κεφάλι και χέρι ο 7χρονος από το δάγκωμα του σκύλου «Λίγο ακόμα και θα ήταν χειρότερα» λέει συγγενής του

Maestro: Γιατί στη σκηνή της γέννας κλήθηκε το «100»

ΑΑΔΕ: Εκπνέουν οι προθεσμίες για IRIS και POS