Υπόθεση Δασκαλάκη: Τα νέα στοιχεία και οι διαψεύσεις – Μπουζιάνης: «Αίσχος αυτά που λέγονται και γράφονται»

Οι διαψεύσεις και η πλήρης επιβεβαίωση της «Π» σε όλα όσα αποκαλύπτει, για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Υπόθεση Δασκαλάκη: Τα νέα στοιχεία και οι διαψεύσεις - Μπουζιάνης: «Αίσχος αυτά που λέγονται και γράφονται»

Πενήντα ημέρες μετά την έναρξη των ερευνών για τον θάνατο των τριών κοριτσιών και ένας χρόνος χθες από τον θάνατο της μικρής Ιριδας (21 Μαρτίου 2021), η οικογένεια «δηλώνει» ότι περιμένουν τις έρευνες για να δείξουν… «ποιος πήρε τα κορίτσια από κοντά τους».

Πάτρα – Θάνατος τριων παιδιών: Συγκινεί η θεία τους «Κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε…»

Η θεία των κοριτσιών και αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, γράφει: «Ενας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ…Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι σε σκοτώσαμε, ότι δεν σε αγαπούσαμε ότι, ότι, ότι…Τουλάχιστον καρδιά μου, εσύ μίλα από εκεί που είσαι και πες ποιοί ήταν αυτοί που σε φρόντιζαν και σε λάτρευαν στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου… Η νονόκα ξέρει ότι και εσύ κ οι άλλες δύο μεγάλες μου αγάπες θα δείξετε τι σας πήρε άδικα από κοντά μας..! Κοριτσάρες μου, μιλήστε. Εσείς ξέρετε. Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά»!

Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε και χθες στο μνήμα της Ιριδας. Του κοριτσιού που «έφυγε» από «αγενεσία φλεβοκόμβου», σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Εκθεση, όμως ο θάνατός της ερευνάται ακόμη από την Ατυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές να αλλάξουν, από τη στιγμή όμως που υπάρξουν ευρήματα από την σε εξέλιξη διερεύνηση. Σε δήλωση του ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να δώσει «ποσοστό» για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. Ομως είπε με «νόημα»: «Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε ‘’αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια’’. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Αρα όλα είναι πιθανά»!

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «Π»
Στο μεταξύ, από το περιβάλλον της οικογένειας διαψεύστηκε χθες η πληροφορία ότι η μητέρα των τριών κοριτσιών τηλεφωνούσε συνεχώς – ακόμη και νυχτερινές ώρες- σε μάρτυρα η οποία είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή. «Αυτό είναι ψέμα 100% και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν που έχει βγει να μιλήσει για την υπόθεση. Όλοι θα κριθούν γι’ αυτά που λένε ή διαδίδουν ασύστολα», σχολίασαν στο pelop.gr άτομα που  γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με δημοσίευμα.

Τι δηλώνει στο pelop.gr το «περιβάλλον» Πισπιρίγκου για την «ενόχληση» μάρτυρα – Ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης για το «εύρημα» στη Τζωρτζίνα

Η οικογένεια, διαψεύδει κατηγορηματικά πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ενόχλησε οποιονδήποτε έχει μιλήσει όλα αυτό το διάστημα για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της και αυτό γιατί όπως δηλώνουν είναι σε θέση -στο ευρύτερο περιβάλλον της μητέρας- να γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ίδια, η οποία εκτός από το πένθος που βιώνει καλείται να διαχειριστεί και την στοχοποίησή της.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες. Η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Ατυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών.

«Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Λέων για να προσθέσει: «Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό». Χθες πάντως αθηναίοι δημοσιογράφοι δήλωναν πως εντός της εβδομάδος δεν αποκλείεται να έχουμε και συλλήψεις. Απομένει να δούμε αν αυτό θα επαληθευτεί. Στο μεταξύ, στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείου Ρίου. Συνολικά 35 άτομα.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Οπως έχουμε επισημάνει, κατά τον κ. Λέοντα, το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

«Ολο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε ο κ. Λέων. «Οχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας».

ΝΕΟ… «ΜΠΑΜ» ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ «Π»

«Αίσχος αυτά που λέγονται και γράφονται» δήλωσε ο γνωστός ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης για όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ», με συντάκτη τον Πέτρο Κουσουλό, αναφορικά με «εύρημα πνευμονικού οιδήματος» στα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη. Σ’ αυτό στηρίχθηκε το ρεπορτάζ, για να βάλει στον τίτλο τη λέξη «ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ», η οποία κατά το Ποινικό Δίκαιο και συγκεκριμένα το άρθρο 303 του έχει μόνο έναν κατηγορούμενο.

Ο κ. Κουσουλός στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη άρχισε να «διαμαρτύρεται, υποστηρίζοντας πως… κακώς η εφημερίδα «Πελοπόννησος» τον διέψευσε σε σχέση με το «πνευμονικό οίδημα».

Ομως ο κ. Μπουζιάνης μίλησε και πάλι στην «Π», χθες το μεσημέρι. Στη συζήτησή μας την Κυριακή είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο «εύρημα» και χθες είπε: «Αίσχος αυτά που γράφονται. Δεν είπα ότι υπάρχει τέτοιο εύρημα ούτε υπάρχει τέτοιο πόρισμα». Σε ερώτησή μας για το αν επιβεβαιώνει τα όσα ο κ. Κουσουλός και η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή (από την εκπομπή της Ζήνας Κουσελίνη) είπαν στον «αέρα», επανέλαβε ότι «δεν μίλησε ποτέ για πνευμονικό οίδημα»!

Κατά τα άλλα, ο κ. Κουσουλός άρχισε να κάνει μαθήματα… δημοσιογραφίας στην «Π», την εφημερίδα που πρώτη δημοσίευσε το ρεπορτάζ για την υπόθεση των τριών κοριτσιών και…. μία εβδομάδα αργότερα ασχολήθηκε ο κ. Κουσουλός. Αρχισε να μιλά απαξιωτικά και παρουσίασε δήθεν δήλωση του κ. Μπουζιάνη την οποία μισή ώρα μετά, ο ίδιος ο ιατροδικαστής διέψευδε με νέα δήλωσή του στην «Π».

«Φάουλ» και από την παρουσιάστρια της εκπομπής, η οποία μη τηρώντας την προβλεπόμενη δεοντολογία, άφησε τον κ. Κουσουλό να «βάλλει» κατά της «Π». Ομως έλαβε απάντηση από τον ίδιον τον ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Κουσουλός σε άλλη ιστοσελίδα στην οποία γράφει -μη δεχόμενος να παραδεχθεί πως η «Π» είχε δίκιο- έγραψε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να προχωρήσει σε αναμόρφωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Λέει δηλαδή ότι, επειδή ο κ. Μπουζιάνης μίλησε στην «Π» και τον διέψευσε, «στο υπουργείο επικρατεί ενόχληση από τις διαρκείς δηλώσεις στις οποίες προχωρούν ιατροδικαστές (όπως ο κ. Μπουζιάνης) στα ΜΜΕ, με τελευταίο «χτύπημα» σε τοπικό ΜΜΕ της Πάτρας. Μάλιστα δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Μπουζιάνη να εγείρει και πειθαρχικό έλεγχο καθώς είναι προφανές ότι αφήνει εκτεθειμένη την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην οποία υπάγεται» έγραψε. Δηλαδή όταν ο κ. Μπουζιάνης μίλησε σε αθηναίους δημοσιογράφους, μόνο τότε ήταν «αρεστός» στον κ. Τσιάρα. Φυσικά και η παραπάνω πληροφορία διαψεύδεται!

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ