Υπόθεση λαθραίου καπνού: Ο δικηγόρος του «δράστη» 2 τόνων και όπλων αποκλειστικά στην «Π»

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του 47χρονου αιγιώτη επιχειρηματία, Ακης Θεοδωρακόπουλος όσον αφορά την υπόθεση.

Αίγιο

Εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος, αρνούμενος να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των 2 και πλέον τόνων λαθραίου καπνού και των 7.748 λαθραίων πακέτων τσιγάρων (που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, στην κατοχή του ο 47χρονος αιγιώτης ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών, που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μετά τον εντοπισμό της πρωτοφανούς ποσότητας λαθραίων καπνικών, φέρεται πως αρκέστηκε να πει: «τα βρήκα».

Η εκτιμώμενη ζημιά από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχετεςι στις 618.000 ευρώ!

Αίγιο

Ο δικηγόρος Α. Θεοδωρακόπουλος

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Μιλώντας στην «Π» ο δικηγόρος Αιγίου Ακης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται πως αυτά που βρέθηκαν ήταν υπολείμματα καπνού και όχι καπνός βιομηχανοποιημένος, δεν ήταν για περαιτέρω διάθεση. Δεν βρέθηκαν ούτε σε μεταφορά, ούτε υπάρχει κάποιο στοιχείο διάθεσης. Ηταν αποθηκευμένα σε μια αποθήκη στο μαγαζί του και συσκευασμένα».

ΧΡΗΜΑΤΑ

Αναφορικά με το χρηματικό ποσό των 41.305€ που εντοπίστηκαν, ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε «τα χρήματα που βρέθηκαν δικαιολογούνται απόλυτα από τον κύκλο εργασιών της επιχείρησής του, η οποία μετρά 50 χρόνια λειτουργίας και είναι μια εκ των μεγαλυτέρων της Αχαΐας στο είδος της, ως μάντρα οικοδομικών υλικών. Προκύπτουν από τιμολόγια και αγορές».

ΟΠΛΑ

Σχετικά με τα οκτώ όπλα, ο 47χρονος δια μέσω του δικηγόρου του δηλώνει πως για δυο εξ αυτών -ένα περίστροφο και μια καραμπίνα – διαθέτει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής, ενώ τα υπόλοιπα είναι ψεύτικα και το σπαθί αποτελεί διακοσμητικό αντικείμενο. Μάλιστα για το περίστροφο υποστηρίζει πως το είχε για λόγους προσωπικής ασφάλειας και της επιχείρησης του. Υπενθυμίζεται, πως κατασχέθηκαν επιπλέον, ένας γεμιστήρα πιστολιού οκτώ φυσίγγια των 9mm, ένα σιγαστήρα πυροβόλου όπλου,laser στόχευσης,136) φυσίγγια των 9mm, 1.191 κυνηγητικά φυσίγγια και δυο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Αίγιο

Ο 47χρονος υποστηρίζει πως κατείχε νόμιμα περίστροφο και καραμπίνα

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και της πλαστογραφίας. Η βασική υπερασπιστική γραμμή του, αναμένεται να εστιάσει στο γεγονός πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν διαπιστώνεται αγοραπωλησία ή περαιτέρω διάθεσης των λαθραίων καπνικών προϊόντων. Επιπλέον, θα επιχειρηθεί να υπάρξει αποσύνδεση του αδικήματος της παράνομης οπλοκατοχής (πλημμέλημα) από τη βασική κατηγορία του λαθρεμπορίου.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Την Τρίτη, ο 47χρονος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Αιγίου, προκειμένου ν’ απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες από τον Εισαγγελέα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγεία
Αίγιο
Ασυλο Ανιάτων
Αστυνομία