Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στα δικαστήρια η κατηγορούμενη – Στον «αέρα» η έναρξη της δίκης σήμερα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας -ΦΩΤΟ

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε υπόμνημα στη γραμματεία των δικαστηρίων που εξηγεί γιατί η υπόθεση πρέπει να αναβληθεί για μετά τον Απρίλιο, καθώς μέχρι τότε θα συμμετέχει σε περισσότερες από 30 βαριές ποινικές υποθέσεις.

Αλέξης Κούγιας
Έφτασε στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, με την 34χρονη να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας ενώ παράλληλα απολογείται για τους θανάτους των άλλων δύο θυγατέρων της, της Μαλένας και της Ιριδας.
Λέων για Πισπιρίγκου: Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μάρτυρες που βρίσκονταν στο χώρο νοσηλείας των παιδιών

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση της πολύκροτης υπόθεσης με εξαιρετικό ενδιαφέρον. H 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο της κατηγορούμενης, αλλά όλα δείχνουν πως η δίκη δεν θα ξεκινήσει.

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να ζητήσει αναβολή της δίκης και συνένωση των δύο υποθέσεων. Δηλαδή του θανάτου της Τζωρτζίνας και των άλλων δύο παιδιών της.

Για τη δεύτερη μάλιστα υπόθεση θα καταθέσει την Τετάρτη υπόμνημα 100 σελίδων μέσα στο οποίο θα υπάρχουν γνωματεύσεις οκτώ ιατροδικαστών και ενός ειδικού γιατρού από τη Γερμανία. Προς το παρόν, πάντως, το αίτημα αναβολής μάλλον δεν θα έχει σχέση με την δεύτερη υπόθεση, αλλά με άλλη δικαστική υποχρέωση που έχει για σήμερα ο κ. Κούγιας.

Οπως δηλώνει ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, «είναι διαδικαστικά αδύνατο να γίνει η δίκη διότι από διακοπή εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών υπόθεση κατηγορούμενου επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα όπου οι μάρτυρες κατηγορίας είναι από τη Λατινική Αμερική, έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα γι’ αυτό τον σκοπό και είναι αδύνατο η δίκη να μη γίνει. Ηδη έχει αναβληθεί μία φορά και είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τη μετάβαση από τη Βενεζουέλα και την επιστροφή των μαρτύρων και επειδή είναι σοβαρός ο κατηγορούμενος η δίκη πρέπει να γίνει οπωσδήποτε.

Επίσης σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση της εξαφανίσεως του νεαρού Βαζακόπουλου όπου είμαι υποστήριξη της κατηγορίας για την οικογένεια του θύματος».

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κούγιας κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη υπόμνημα στη γραμματεία των δικαστηρίων που εξηγεί γιατί η υπόθεση πρέπει να αναβληθεί για μετά τον Απρίλιο, καθώς μέχρι τότε θα συμμετέχει σε περισσότερες από 30 βαριές ποινικές υποθέσεις. Επιπροσθέτως, η θεραπεία για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο κορυφαίος Ελληνας ποινικολόγος επιβάλλει καθημερινή ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία κατά τις απογευματινές ώρες, την οποία έκανε ακόμη και κατά την περίοδο των εορτών. Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει το δικαστήριο για την έναρξη ή όχι της δίκης.

Στην ανακρίτρια για απολογία

Και μπορεί η σημερινή έναρξη της δίκης να είναι στον αέρα, όμως είναι σίγουρο ότι η 34χρονη την Τετάρτη θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Για αυτή την υπόθεση η 34χρονη μαζί με τον δικηγόρο της ετοίμασε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων. Στόχος, κατά τον κ. Κούγια «η αντίκρουση όλων των ιατροδικαστικών γνωμοδοτήσεων, δηλαδή παθολογοανατομικών και ιατροδικαστικών, των Καρακούκη – Καλόγρηα – Ευτυχιάδη και των υπολοίπων με μία διαφορά: Αυτοί που τις αντικρούουν, ειδικά αυτές τις επιστημονικές προσεγγίσεις, είναι ιατροδικαστές εν ενεργεία. Η κυρία κατηγορουμένη στην υπόθεση της Μαλένας και της Ιριδος έχει υπερασπιστικό μανδύα, τεράστιο, οκτώ εν ενεργεία ιατροδικαστών οι οποίοι υπηρετούν σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη. Ολοι τους είναι κατηγορηματικοί μαζί με την κυρία Δημακοπούλου, που δεν είναι τακτική ιατροδικαστής αλλά ιατροδικαστής καριέρας και είχε γνωμοδοτήσει στην υπόθεση του ψευτογιατρού. Υπάρχει επίσης η γνωμοδότηση ενός ειδικού γιατρού από τη Γερμανία». Συνολικά, η υπερασπιστική τακτική της 34χρονης θα στηρίζεται στο ότι η ίδια και οι γονείς της πάσχουν από ένα αυτοάνοσο νόσημα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επηρέασαν και τα παιδιά της προκαλώντας σε αυτά σοβαρά προβλήματα υγείας. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί σε κανέναν από τους ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών.

Εχει χάσει 30 κιλά η Ρούλα

Η κατηγορούμενη έχει χάσει σχεδόν 30 κιλά και συνεχίζει να διαβιοί στην απομόνωση έχοντας διαφορετικά ωράρια προαυλισμού και επισκεπτηρίου από τις άλλες συγκρατούμενες. Μόνο την προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος συναντά και έχει μια τυπική επαφή μαζί της.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη μητέρα θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη.

«Ετοιμάζουμε αγωγή και μήνυση εναντίον του για όσα λέει στην αγωγή διαζυγίου, η οποία κατετέθη και κοινοποιήθηκε στις φυλακές πριν από μερικές ημέρες», αναφέρει ο κ. Κούγιας, χωρίς ωστόσο να θέλει να επεκταθεί περαιτέρω αναφορικά με το περιεχόμενο της αγωγής του πρώην συζύγου της.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments