Υπουργείο Μετανάστευσης: Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων
Το νέο κέντρο παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σημερινή τους συνάντηση
Το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στο κτίριο «Κεράνη» και το επόμενο διάστημα θα διασυνδεθεί με τις δομές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου, το Κέντρο είναι το κεντρικό σημείο όπου απολήγει το ψηφιακό σύστημα «Κένταυρος», το οποίο αφορά στη διαχείριση της ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας εντός και περιμετρικά των εγκαταστάσεων.
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου, που παρουσιάστηκαν πριν από ένα χρόνο στο υπουργικό συμβούλιο (τα άλλα τρία είναι τα συστήματα «Υπερίων» – σύστημα εισόδου – εξόδου, «Ρέα» – αναβάθμιση τηλεπικοινωνιών και «Αλκυόνη ΙΙ» – ενοποίηση και αναβάθμιση συστήματος ασύλου).
Το νέο κέντρο παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το νέο Κέντρο θα συνδεθεί με τις δομές «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελέγχου και της ασφάλειας για διαμένοντες, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες».
Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω και αργότερα σε Χίο και Λέσβο, όπως και με τις δομές σε όλη τη χώρα.
Το σύστημα «Κένταυρος» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Xiaomi παρουσιάζει τον Xring 03 και ξοδεύει εκατομμύρια για να μη χρειάζεται τους άλλους
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Πατρών διοργανώνει εκδηλώσεις
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Νέο AI μοντέλο της Alibaba φτιάχνει κινηματογραφικά βίντεο 30 δευτερολέπτων
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
