Υπ. Υγείας: Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του για το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο Πάτρας

Το υπουργείο Υγείας περιγράφει ποια mega εμβολιαστικά κέντρα θα κλείσουν και ποια θα συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Υγείας

Σε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων προχώρησε το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι τη στιγμή αυτή, η Επιχείρηση «Ελευθερία» έχει ανεπτυγμένα σε 658 σημεία της χώρας 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα για 75.000 εμβολιασμούς ημερησίως.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: Τα 7 ΜΕΓΑ που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα: “Προμηθέας”, στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Χανιά, ενώ εκτός λειτουργίας τίθεται στην Κέρκυρα από 28.09.2021 και έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΜΕΓΑ εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο».

«Η δυναμικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί και εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν2.800 εμβολιαστικά κέντρα, οπότε και η συνολική ημερήσια δυναμικότητα θα ξεπερνά τις 140.000 εμβολιασμούς», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Πιο συγκεκριμένα, σήμερα 16.09.2021, λειτουργούν 860 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 480 εμβολιαστικά κέντρα στα Νοσοκομεία της χώρας και 160 στους μέγα εμβολιαστικούς σταθμούς.

Παράλληλα, αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση 224 Κινητές Ομάδες για κατ‘ οίκον εμβολιασμούς, 21 για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και Ομάδες που εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, άστεγους, Ρομά, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω δράσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε μεγάλους οργανισμούς.

Από τον Αύγουστο έχει δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς της χώρας να ενταχθούν στο δυναμικό της επιχείρησης “Ελευθερία” και ήδη 165 ιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν εμβολιασμούς», επισημαίνεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο σχεδιασμός της ανάπτυξης εμβολιαστικών κέντρων γίνεται με βάση προβλεπτικά μοντέλα, αρκετούς μήνες πριν και έτσι προγραμματίστηκε και η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων».

«Η δυναμικότητα του συστήματος την 01.10.2021 θα ξεπερνά τις 75.000 εμβολιασμούς τη μέρα, με δυνατότητα εντός 48 ωρών να αυξηθεί στις 140.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Το υπουργείο αναφέρει τέλος ότι σήμερα, 16.09.2021, εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση “Ελευθερία”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop