Ζήρια: Επένδυση 40 εκ. ευρώ στις στάχτες – Το «κλαμπ των Γάλλων» ανακοινώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Παρισιού

Υπεγράφη η συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης του παλιού «Μεντιτερανέ» μεταξύ ξένου Ομίλου Τουριστικών Επιχειρήσεων και του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου, παρά την καταστροφή που υπέστη το 2021 από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρια. Συμφωνία για μετατροπή σε πολυτελές resort 5 αστέρων, με ένα από τα μεγαλύτερα projects στην Αχαΐα, σε 20.000 τ.μ. Οικονομική αναβάθμιση της περιοχής και άνοιγμα πολλών θέσεων εργασίας.

Ζήρια: Επένδυση 40 εκ. ευρώ στις στάχτες - Το «κλαμπ των Γάλλων» ανακοινώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Παρισιού

Αίσια έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης του κληροδοτήματος Μαρίας Παναγιωτόπουλου στο Λαμπίρι Αιγιάλειας, με τον όμιλο τουριστικών επιχειρήσεων «Azur Selection SA» του επιχειρηματία Γιώργου Αρβανιτάκη.

Η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που είναι ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου, πέρασε «δια πυρός» μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Ζήριας, τον Αύγουστο του 2021, ωστόσο η απόφαση του επενδυτή ήταν να ξαναζωντανέψει τον χώρο με δικά του έξοδα, αφού του δόθηκαν κάποιες διευκολύνσεις.

Ζήρια: Επένδυση 40 εκ. ευρώ στις στάχτες - Το «κλαμπ των Γάλλων» ανακοινώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Παρισιού

Δημήτρης Παπακωστόπουλος

Λεπτομέρειες της συμφωνίας για το πολυτελές resort 5 αστέρων που θα κατασκευαστεί στην περιοχή, έδωσε κατ’ αποκλειστικότητα ο νομικός σύμβουλος του επενδυτή στην Ελλάδα, Δημήτρης Παπακωστόπουλος:

«Ως Νομικό Γραφείο, είχαμε την τιμή να μας εμπιστευθεί ακόμα μια μεγάλη εταιρεία από το εξωτερικό η ‘’Azur Selection SA’’, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, προκειμένου με τις εξειδικευμένες νομικές γνώσεις μας και την εμπειρία μας στο τομέα των επενδύσεων, να συνδράμουμε στην υπογραφή μιας σύμβασης, διάρκειας 48 ετών, με πολλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Η σύμβαση υπεγράφη αρχικά την 30.12.2022 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24.3.2023. Αναμένεται η ολοκλήρωση κάποιων τυπικών και μόνο λεπτομερειών.

Σε επίπεδο τουρισμού το έργο που θα πραγματοποιηθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα projects στην Αχαΐα, θα δομηθούν περίπου 20.000 τ.μ. με προϋπολογισμό περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η ολοκλήρωση του έργου θα συντελέσει στην οικονομική αναβάθμιση της περιοχής και στο άνοιγμα πολλών θέσεων εργασίας.

Τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες μέσω των επισκεπτών από όλο τον κόσμο θα γίνουν γνωστά.

Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τα πολλαπλά οφέλη μιας τέτοιας επένδυσης, καθώς θα αναπτυχθούν πολλές νέες επιχειρήσεις και υπηρεσίες που θα ωφεληθούν αλλά και θα προσφέρουν στην επένδυση.

Εξειδικευμένο προσωπικό από Ελλάδα και από εξωτερικό εργάζεται ήδη προκειμένου το έργο να αρχίσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το project αναμένεται να είναι ένα γεμάτο πράσινο και φιλικό στο περιβάλλον 5 αστέρων ξενοδοχείο. Τα διαθέσιμα καταλύματα θα είναι τόσο σουίτες όσο και μεγαλύτερα καταλύματα καθώς ο στόχος των εντολέων μας είναι να προσελκύσουν άτομα από όλο τον κόσμο, που θα μπορούν να διαμένουν κατ’ επιλογή τους είτε όλο το χρόνο, είτε κατά την καλοκαιρινή περίοδο και θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Για τα γραφεία μας (Πάτρα και Αθήνα) και για μένα προσωπικά, η υπογραφή της σύμβασης ήταν ένας στόχος που επετεύχθη, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το υψηλό επίπεδο των εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών, αλλά και για να συμβάλω, όσο και όπως μπορώ, ως άνθρωπος, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Εως αύριο (σ.σ. σήμερα), αναμένεται και η ανακοίνωση της υπογραφής της Σύμβασης στο Χρηματιστήριο του Παρισίου».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments