Ζωή από τη θάλασσα και δεν της γυρίζουμε την πλάτη

Tης Μαρία Κ. Ιατροπούλου, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας.

Διαβάσαμε με προσοχή τη δήλωση των κ.κ. Γούτου – Ψυχράμη, για τη δρομολογούμενη λειτουργία Καρνάγιου (!) στην περιοχή της Χαρτοποιίας Αιγίου και την πράξη, που προστίθεται στην συνειδητή υποβάθμιση, η οποία συντελείται επί 4 χρόνια στο χώρο και στην παραλιακή περιοχή (!).

Διαβάζουμε ότι είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, για επικοινωνιακά τρικ και δεν συμμαζεύεται κι άλλα ευτράπελα, που καμιά σχέση με την πραγματικότητα έχουν.

Η αλήθεια είναι ότι τα πάλαι ποτέ «πουλέν», ο μεν κ. Γούτος του πρ. δημάρχου Αποστόλη Καραφωτιά, η δε κ. Ψυχράμη του πρ. δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, γνωρίζουν και μάλιστα από θέσεις εξουσίας -όταν εκδόθηκε η ομόφωνη απόφαση αξιοποίησης του χώρου εκτός Χαρτοποιίας- ο οποίος επί δημαρχίας Καλογερόπουλου επέστρεψε στον Δήμο και ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη αξιοποίησης και ένταξή του σε πρόγραμμα και έχει τη δική της διαδρομή επιτυχίας – όλα τα ΔΣ ομόφωνα αποφάσιζαν να αξιοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο την έκταση.

Ολοι οι άνθρωποι με ρόλο εξουσίας στον Δήμο, εδώ και 30 έτη, με επιμονή και αγώνα διεκδίκησαν αυτό που ανήκει δικαιωματικά στη Λιμενική Ζώνη της πόλης και είχαν συμφωνήσει στο αυτονόητο, ότι χρειάζεται χώρους για να αναπτυχθεί.

Αν ψάχνει, κάποιος, για σκοτεινά σημεία και φαντάσματα, θα πρέπει να κοιτάξει πίσω στο χρόνο, όταν όλα ήταν έτοιμα και ποτέ δεν έγινε τίποτα. Γιατί άραγε; Αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ ή η σημερινή δημοτική αρχή, καθώς δεν συμμετείχαμε στις λήψεις αποφάσεων που ήδη δεσμεύουν τις διαδικασίες και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν σήμερα.

Είναι πρωτοφανής η επίθεση που δέχεται το ΛΤ γιατί αποφάσισε να πράξει τα αυτονόητα και να κάνει πράξη τις ομόφωνες επί 30ετία αποφάσεις των προκατόχων της και των αρχόντων της πόλης.

Είναι πρωτοφανής η αδυναμία ανάγνωσης της απόφασης, η διαστρέβλωση νόμιμων διαδικασιών και η απόκρυψή τους από τους πολίτες.

Είναι τουλάχιστον ντροπή να ευτελίζεται η προσπάθεια τόσων πολλών ανθρώπων που συνεργάστηκαν στο παρελθόν για να γίνει αυτό που πρέπει για την παραλιακή μας ζώνη.

Είναι τουλάχιστον οδυνηρό να διακόπτεται η ροή της ιστορίας και της πορείας για μικροπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα εκλογικά. Αυτά έχουν πάει τον Δήμο πίσω τόσα χρόνια και δεν άφησαν να γίνουν τα μεγάλα έργα που οραματίστηκαν οι προηγούμενοι από εμάς και εμείς είμαστε συνέχειά τους.

Είναι μεγάλο ατόπημα να ανοίγουν θέσεις εργασίας για τους πολίτες και να τους στερείται αυτή η δυνατότητα ζωής.

Είναι τουλάχιστον αστείο να λένε κάποιοι στους βασανισμένους γείτονες της παραλιακής ζώνης και της Χαρτοποιίας ότι δεν θα επιτρέψουν να καθαριστεί, να καλλωπιστεί και να αποδώσει επαγγελματικά το οικόπεδο.

Είναι θράσος να κρατάτε όμηρο όλη την παραλιακή ζώνη γιατί έτσι θέλετε, χωρίς ποτέ μα ποτέ να προτείνετε κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο για την αναβάθμισή της.

Αντί να γκρινιάζετε και να εκτίθεστε θα ήταν πιο χρήσιμο να ενωθούμε όλοι μαζί, για το καλό του Δήμου.

Το Λιμενικό Ταμείο άμεσα θα ενημερώσει και κατ’ ιδίαν τους επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με όλους τους φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θέμα, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους συμπολίτες μας,

Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό της κάτω πόλης, θα προστρέξει καλόπιστα να βοηθήσει και όχι να εμποδίσει.

Γιατί η ζωή ξεκινάει από τη θάλασσα και δεν μπορεί κανένας να της γυρίζει την πλάτη.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ