ΖΩΝΤΑΝΑ Κηδεία Εμπραχίμ Ραϊσί: Ποτάμι θρήνου, οι Ιρανοί αποτίουν φόρο τιμής στον πρόεδρο Ραϊσί

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ αναμένεται να πρωτοστατήσει στις προσευχές στην εξόδιο ακολουθία – Μετά την Ταμπρίζ η σορός του Ραϊσί θα μεταφερθεί στην ιερή πόλη Κομ και θα καταλήξει στην Τεχεράνη

Κηδεία

Στην πόλη Ταμπρίζ του Ιράν, εκεί που κατευθυνόταν το μοιραίο ελικόπτερο το οποίο συνετρίβη οδηγώντας στον θάνατο τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και άλλα 8 άτομα έχει ξεκινήσει η κηδεία του ίδιου και των άλλων θυμάτων με εκατοντάδες χιλιάδες ιρανούς να θρηνούν.

Ένα φορτηγό μεταφέρει τα φέρετρα με τις σορούς του Εμπραχίμ Ραϊσί αλλά και του υπουργού των Εξωτερικών του και των υπόλοιπων αξιωματούχων.

Το φορτηγό είναι διακοσμημένο με λευκά άνθη και όσοι βρίσκονται στο διάβα του προσπαθούν να το αγγίξουν.

‘Ολα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ζωντανά την τελετή που γίνεται στην πόλη Ταμπρίζ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Μοχμπέρ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου και έχει στη διάθεσή του 50 ημέρες για τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών. “Βάσει του άρθρου 131 του Συντάγματος, ο Μοχμπέρ αναλαμβάνει να ηγηθεί της εκτελεστικής εξουσίας” και θα πρέπει σε συνεννόηση με τους επικεφαλής της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας να διοργανώσει “εκλογές για νέο πρόεδρο εντός 50 ημερών κατά το μέγιστο”, σημείωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.