Ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και μπέικον

Υλικά

450 γρ. ζυμαρικά

2 κ. σ. λάδι

4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

900 γρ. γαρίδες

3 φλ. τσαγιού σπανάκι

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

450 γρ. ζυμαρικά

6 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο

1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Βήμα 3

Σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες και αφαιρέστε μόνο τις γαρίδες μόλις πάρουν μια ροζ απόχρωση.

Βήμα 4

Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύοντας έως ότου χάσουν τα υγρά τους.

Βήμα 5

Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 7

Τέλος, ρίξτε στην κατσαρόλα τις μαγειρεμένες γαρίδες, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.