ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Στριφτή πατατόπιτα με μπέικον

Στριφτή πατατόπιτα με μπέικον



Υλικά για 4 άτομα

250 γραμμάρια φύλλο για πίτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
5 φέτες μπέικον
λίγο μοσχοκάρυδο
1 αβγό
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
1/4 φλιτζάνι γάλα
λίγο σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζετε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνετε. Έπειτα ρίχνετε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον.
Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
Ανοίγετε το φύλλο, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία. Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[13:16]  Τριφτή μηλόπιτα
[χθες 12:39]  Ελληνική πίτσα με τέσσερα τυριά
[χθες 09:00]  Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
[χθες 16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα...
[χθες 15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο...
[χθες 11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [15:34:31]