ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Γεμιστά με γλυκό τραχανά και δυόσμο

Γεμιστά με γλυκό τραχανά και δυόσμο



Υλικά

4 ώριμες, γερές ντομάτες
1 φλιτζάνι γλυκός τραχανάς
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Καυτερό κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το πάνω μέρος τη ντομάτας σαν καπάκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα. Καθαρίζουμε τα λευκά μέρη και λιώνουμε τη σάρκα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Τρίβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και βάζουμε μαζί με τη ντομάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον τραχανά, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο καυτερό πιπέρι και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση
Γεμίζουμε τις ντομάτες με τη γέμιση και βάζουμε σε μικρό ταψάκι. Απλώνουμε τριγύρω τις πατάτες και περιχύνουμε με την υπόλοιπη γέμιση στο ταψί. Βάζουμε μισό ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 50′ λεπτά περίπου να φουσκώσει ο τραχανάς και να ψηθούν οι πατάτες.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:56]  Σαλάτα λάχανο – καρότο με σως...
[χθες 10:31]  Παραδοσιακός μουσακάς
[χθες 10:41]  Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και...
[χθες 09:45]  Γλυκοπατάτα γεμιστή με μπάρμπεκιου...
[χθες 09:49]  Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι
[χθες 10:45]  Τάκος με κοτόπουλο και ανανά
[χθες 09:49]  Σοκολατένιο κέικ με δύο μόνο υλικά
[χθες 16:20]  Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [03:38:46]