ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ριζότο με αρακά και ξύσμα λεμονιού

Ριζότο με αρακά και ξύσμα λεμονιού



Υλικά για 4 άτομα

2 κούπες ρύζι αρμπόριο
1 κούπα αρακά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές βούτυρο
μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας και λίγο ξύσμα λεμονιού.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:56]  Σαλάτα λάχανο – καρότο με σως...
[χθες 10:31]  Παραδοσιακός μουσακάς
[χθες 10:41]  Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και...
[χθες 09:45]  Γλυκοπατάτα γεμιστή με μπάρμπεκιου...
[χθες 09:49]  Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι
[χθες 10:45]  Τάκος με κοτόπουλο και ανανά
[χθες 09:49]  Σοκολατένιο κέικ με δύο μόνο υλικά
[χθες 16:20]  Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:31:39]