ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Cheesecake

Cheesecake



Υλικά
4 φλιτζάνια κρύο νερό
5 φύλλα ζελατίνης
6 κ.σ. νισεστέ
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
400γρ τυρί κρέμα
150 γρ. μπισκότα digestive

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, προσθέτοντάς τα χωριστά προκειμένου να μην κολλήσουν να μουλιάσουν για 10' λεπτά
Σε ένα μπολ βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα και λιώνουμε τον νισεστέ και το αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση συμπληρώνουμε το νισεστέ. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ζωηρά ώσπου να αρχίζει να πήζει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε καλά να φύγουν τα περιττά υγρά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να παγώσει καλά για περισσότερες από 8 ώρες.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κόσκινο το μπισκότο στην επιφάνεια του γλυκού.
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:04:40]