ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Παραδοσιακές φακές

Παραδοσιακές φακές



Υλικά

400 γρ φακές ψιλές (2 φλιτζάνια περίπου)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1 μέτριο πράσο, μόνο το λευκό τρυφερό μέρος
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
2 ώριμες τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.σ πελτέ
100ml (1/2 του φλιτζάνι) ελαιόλαδο
2 κ.γ κύμινο σε σκόνη
2 φύλλα δάφνης
2 λίτρα νερό
Αλάτι και πιπέρι
Ξύδι προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το καρότο και γυρίζουμε να μαραθεί. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ και το κύμινο.
Προσθέτουμε τις φακές και το νερό, ιδανικά ζεστό, σκεπάζουμε και αφήνουμε τις φακές να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά για περίπου 25΄λεπτά
Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:56]  Σαλάτα λάχανο – καρότο με σως...
[χθες 10:31]  Παραδοσιακός μουσακάς
[χθες 10:41]  Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και...
[χθες 09:45]  Γλυκοπατάτα γεμιστή με μπάρμπεκιου...
[χθες 09:49]  Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι
[χθες 10:45]  Τάκος με κοτόπουλο και ανανά
[χθες 09:49]  Σοκολατένιο κέικ με δύο μόνο υλικά
[χθες 16:20]  Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:18:21]