ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κεφτεδάκια με ούζο

Κεφτεδάκια με ούζο



Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό κιμά βοδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 αβγό
4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά ούζο
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 11:56]  Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο
[χθες 13:03]  Πίτσα μαργαρίτα με τυρί κρέμα
[χθες 09:51]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 10:47]  Ψαρονέφρι με σως cranberry
[χθες 11:47]  Παστίτσιο με μανιτάρια
[χθες 10:20]  Ρολό κοτόπουλο πανέ
[χθες 08:56]  Μπολονέζ με πέννες ολικής
[χθες 09:32]  Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [00:31:17]