ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Παραδοσιακή φασολάδα

Παραδοσιακή φασολάδα



Υλικά

500 γραμμάρια ξερά φασόλια μέτρια
3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη ντοματοπελτέ
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει.
Τα αφήνετε να βράσουν για 5΄- 10΄. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και πετάτε το νερό.
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Βάζετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα ανακατεύετε ώστε να λαδωθούν.
Τα αφήνετε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά κι έπειτα ρίχνετε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι, την πιπεριά.
Συμπληρώνετε με βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα φασόλια για 50 με 60 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[10:12]  Συστάσεις για το τραπέζι της Καθαρής...
[χθες 15:20]  Σπαγγέτι με γαρίδες και μπρόκολο
[χθες 12:21]  Σπιτικά μπισκότα σοκολάτας
[χθες 10:45]  Σπαγγέτι με τόνο και κόκκινη σάλτσα
[χθες 10:20]  Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
[χθες 17:00]  Βραδινό φαγητό: Είναι μύθος ή όχι...
[χθες 10:29]  Κοτόπουλο με πορτοκάλι
[χθες 09:29]  Κοτόπουλο κοκκινιστό με πέννες








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:47:33]