Αίγιο: «Στα όπλα» δημοτική αρχή και φορείς για το νοσοκομείο

Στο έκτακτο, και με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση του νοσοκομείο, δημοτικό συμβούλιο που έγινε χθες, συμφώνησαν όλοι ότι το νοσοκομείο, υπό τις συνθήκες που λειτουργεί, καταρρέει και απειλείται να μετατραπεί σε… Κέντρο Υγείας!

Αίγιο: «Στα όπλα» δημοτική αρχή και φορείς για το νοσοκομείο

Κραυγή αγωνίας, απόγνωσης και διαμαρτυρίας από τους φορείς της Αιγιάλειας για τη διαρκή καθίζηση, σε κάθε επίπεδο, του Νοσοκομείου Αιγίου.

Στο έκτακτο, και με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση του νοσοκομείο, δημοτικό συμβούλιο που έγινε χθες, συμφώνησαν όλοι ότι το νοσοκομείο, υπό τις συνθήκες που λειτουργεί, καταρρέει και απειλείται να μετατραπεί σε… Κέντρο Υγείας!

Αλλοι πρότειναν πιο επιθετικές λύσεις, άλλοι πιο αμυντικές, άλλοι πιο ουδέτερες.
Αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα, με αποτυπωμένες όλες τις παρατηρήσεις του κ. Μπούνια, που έκανε και την αρχική εισήγηση (ήρθε, μάλιστα, σε οξύτατη αντιπαράθεση με τον Γρ. Τριανταφυλλόπουλο).

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος (που παραδέχθηκε πως ήταν παράλειψη που δεν κλήθηκαν στη συνάντηση ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Θ. Γεωργάκης), είχε την τελευταία λέξη και αποφάσισε:

-Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

-Συνάντηση την Τετάρτη (αύριο) του κ. Μπούνια με τον δήμαρχο και όλους τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων ώστε να οριστικοποιηθεί το ψήφισμα που θα δοθεί στον υπουργό.

-Να εξεταστεί, ως έσχατη λύση, το ενδεχόμενο να ζητηθεί παραίτηση των κ.κ. Καρβέλη και Γεωργάκη ως μέτρο πίεσης.

-Για τη συνάντηση με τον κ. Πελετίδη, ο κ. Καλογερόπουλος είπε πως δεν είναι κάτι που επείγει και θα εκτιμηθεί σε δεύτερο χρόνο.

Οι βασικές προτάσεις – εισηγήσεις των παρισταμένων:

Ιάσονας Φωτήλας (βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ): «Θεωρώ λάθος που δεν κλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση ο διοικητής του νοσοκομείου. Μαγικές λύσεις στο πρόβλημα δεν υπάρχουν. Μόνη λύση θα ήταν η πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Αυτή, όμως, η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο. Τι απομένει, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση; Οι μετακινήσεις γιατρών εντός Περιφέρειας. Να μετακινηθούν, δηλαδή, στο Νοσοκομείο γιατροί από άλλες δομές στην Αιγιάλεια. Μαθαίνω για παράδειγμα ότι στην Ακράτα υπάρχει υπερπληθώρα…».

Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ): «Προτείνω στον δήμαρχο να ενώσει τη διαμαρτυρία του με του δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη και να αποφασίσουν κάτι από κοινού. Τυχόν κατάρρευση του Νοσοκομείου Αιγίου θα έχει τραγικές συνέπειες και για την Πάτρα. Είναι σε εξάρτηση όλα. Γι’ αυτό προτείνω να συναντηθούν ο κ. Καλογερόπουλος με τον κ. Πελετίδη και να αποφασίσουν κοινές δράσεις».

Χαράλαμπος Μπονάνος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας) «Πρέπει να γίνει άμεσα μία παράσταση στο υπουργείο Υγείας με κεντρικό αίτημα να αλλάξει το καθεστώς πρόσληψης των επικουρικών γιατρών και να δοθούν πραγματικά κίνητρα στους επικουρικούς γιατρούς για να αναλάβουν και στο Νοσοκομείο Αιγίου και στα άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο αυτή είναι η λύση. Η πανδημία είναι ίσως η μεγάλη ευκαιρία για μεγάλες ανατροπές και μεταρρυθμίσεις».

Χρήστος Γούτος (αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου): «Το θέμα είναι πολιτικό, άρα χρειάζεται πολιτική παρέμβαση με μπροστάρη τον δήμαρχο και μαζί μας τους βουλευτές Αχαΐας, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μας τίμησαν απόψε. Να πάμε στο υπουργείο Υγείας, μη μένουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Δεν απαιτούμε να γίνει το νοσοκομείο μας Μεμόριαλ, αλλά απαιτούμε να διαθέτει στοιχειώδεις υπηρεσίες, που δεν τις διαθέτει».

Βασιλική Ψυχράμη (επικεφαλής δημοτικής παράταξης): «Αργούμε να αντιδράσουμε. Αντιδρούμε κατόπιν εορτής και σε αυτό το θέμα, όπως και με το ΑΕΙ. Η πρότασή μου είναι δυναμικές κινητοποιήσεις μήπως θορυβηθεί η κυβέρνηση, που αντί να δώσει λεφτά να προσλάβει γιατρούς, μοίρασε λεφτά στα ΜΜΕ για να την ευλογούν…».

Μαρία Ιατροπούλου (εκπρόσωπος Τ. Παπακωνσταντινόπουλου): «Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό γιατί η πολιτεία, η κυβέρνηση άφησε να διαλυθεί το Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας. Δεν αρκεί οποιαδήποτε διαμαρτυρία στην 6η ΥΠΕ, γιατί το πρόβλημα είναι κεντρικό…».

Σωτήρης Κοίλιας (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου): Να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου μας, ώστε να μη γίνει σε λίγο καιρό ούτε παράρτημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ούτε διευρυμένο Κέντρο Υγείας».

Δημήτρης Μπούνιας (ιατρός-χειρουργός στο νοσοκομείο και δημοτικός σύμβουλος): «Είναι μια κατάσταση ετών. Με όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει. Ολα τα περιφερειακά νοσοκομεία βράζουν. Το νοσοκομείο μας εφημερεύει καθημερινά σε 24ώρη βάση. Αλλά οι ελλείψεις του είναι τραγικές, σε όλες τις βασικές Κλινικές. Οι γιατροί που εφημερεύουν αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και εμβολιασμούς γιατί δεν υπάρχουν άλλοι γιατροί. Πρέπει να απαιτήσουμε λύσεις. Να μείνει το νοσοκομείο μας Δευτεροβάθμιο. Να μας δοθεί υπεύθυνη απάντηση για το πότε θα έρθουν νέοι γιατροί, πότε ακριβώς θα πιάσουν δουλειά. Είναι αδιανόητο να λειτουργεί το νοσοκομείο με διαδικασία εντέλλεσθε».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ