369 Παλαιστίνιους απελευθερώνει το Ισραήλ σε αντάλλαγμα τριών ομήρων
Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το Σάββατο θα απελευθερωθούν ο Σαγκί Ντεκέλ Τσεν, ο Σάσα Τρουφάνοβ και ο Γιαίρ Χορν

Είναι οριστικό και θα γίνει πράξη. Το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους 369 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ για την κατάπαυση του πυρός.
Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το Σάββατο θα απελευθερωθούν τρεις άνδρες όμηροι, ο Σαγκί Ντεκέλ Τσεν, ο Σάσα Τρουφάνοβ και ο Γιαίρ Χορν. Η Χαμάς κοινοποίησε στο Ισραήλ τις ταυτότητες των τριών ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν μέσω Αιγύπτιων και Καταριανών διαμεσολαβητών, έχοντας υπαναχωρήσει την Πέμπτη από την απειλή να καθυστερήσει την επόμενη απελευθέρωση.
Η Χαμάς είχε κατηγορήσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Ισραήλ ότι δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του για βοήθεια στο πλαίσιο της εκεχειρίας. Το Ισραήλ είχε απορρίψει την κατηγορία και είχε απειλήσει με επανάληψη του πολέμου.
Από την πλευρά της, η Λέσχη των Παλαιστίνιων κρατουμένων ανέφερε ότι 369 φυλακισμένοι θα απελευθερωθούν το Σάββατο από το Ισραήλ.
«Συνολικά, 36 ισοβίτες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της έκτης ανταλλαγής και οι 24 από αυτούς θα απελαθούν. Επιπλέον θα απελευθερωθούν περισσότεροι από 333 κρατούμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας που είχαν συλληφθεί μετά τις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Αμπντάλα Ζεγάρι.
Η ΕΛΑΣ για έγκλημα στο Ρουπάκι: Ο δράστης επιχείρησε να πλήξει και τον αδελφό του θύματος ΒΙΝΤΕΟ
Ποιος είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην Αυστρία
Αγορά Πάτρας: Ποντάρουν στην…αγάπη των καταναλωτών με φόντο τον Αγιο Βαλεντίνο ΦΩΤΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News