Πάτρα: Καλούν και σε πραξικόπημα οι αρνητές εμβολιασμού- Ζήτησαν σύλληψη βουλευτών

Συγκέντρωση περίπου 800 ατόμων που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρας.

Πάτρα: Καλούν και σε πραξικόπημα οι αρνητές εμβολιασμού- Ζήτησαν σύλληψη βουλευτών

Επεσαν οι μάσκες χθες το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, για τους πραγματικούς υποκινητές που υποδαυλίζουν το αυτοαποκαλούμενο κίνημα των αρνητών του εμβολίου.
Αν η προηγούμενη συγκέντρωση αποτελείτο από ένα ανομοιογενές πλήθος αρνητών του εμβολίου, η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε εμφανή πολιτικά χαρακτηριστικά και κίνητρα από τον εθνικιστικό χώρο και της ακραίας δεξιάς.
Ενας ναύαρχος εν αποστρατεία και νομικός ονόματι, Α. Παπαντωνίου που φέρεται να κινείται στον χώρο του ΕΠΑΜ ήταν κεντρικός ομιλητής, και επικαλούμενος τα γνωστά επιχειρήματα περί κατοχής της χώρας από αντισυνταγματικές κυβερνήσεις, έφτασε στο σημείο να ζητήσει την έγκριση ψηφίσματος δια βοής, με το οποίο καλούνται οι δικαστικές αρχές της χώρας να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης εναντίον της Βουλής και της προέδρου της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία.

Πάτρα: Παροξυσμός αρνητών στην πλατεία Γεωργίου – Καλούν σε πραξικόπημα ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ο ομιλητής, ευρισκόμενος σε έπαρση και χειροκροτούμενος από το πλήθος, κάλεσε την ΕΛΑΣ «να υλοποιήσει άμεσα τα εντάλματα σύλληψης και τις Ενοπλες Δυνάμεις να στηρίξουν την προσωρινή κυβέρνηση που θα επιλέξει πρωτογενώς ο λαός και να ασφαλίσει την πατρίδα κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο».
Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί κάλεσμα στην διάπραξη πραξικοπήματος, κάτι που συνιστά ξεκάθαρα ποινικό αδίκημα.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι, περίπου 800 σε αριθμό σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, με πανό και συνθήματα τάχθηκαν ενάντια στους εμβολιασμούς, ενώ κανείς τους δεν φορούσε μάσκα. Πριν τις ομιλίες, ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη για τη φραστική επίθεση που έγινε προχθές στον Μητροπολίτη Πατρών έξω από την Επισκοπή, προφανώς για να αποσπαστεί με έμμεσο τρόπο η εύνοια του.
Την ώρα της συγκέντρωσης υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη από νωρίς το απόγευμα, έξω από την Επισκοπή.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ