6 απλοί τρόποι για να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας

Ξέρεις και ξέρω πολύ καλά πως αυτή η αγάπη για την εικόνα μας είναι ένα από τα δυσκολότερα tasks στην εποχή των social media.

σώμα Φωτογραφία από Kristina Paukshtite (pexels.com)

Λέω πως οι τρόποι να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας είναι απλοί, όμως ξέρεις και ξέρω πολύ καλά πως αυτή η αγάπη για την εικόνα μας είναι ένα από τα δυσκολότερα tasks στην εποχή των social media.

Γιατί το πιο εύκολο είναι να συγκρίνεις αυτό που είσαι με κάποιον άλλον, να γεμίσεις το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις, να μιλήσεις άσχημα στον εαυτό σου, να αφεθείς πλήρως στις ανασφάλειες που κάθε άνθρωπος έχει.

Και η προσπάθεια να αγαπήσεις την εικόνα και το σώμα που βλέπεις καθημερινά στον καθρέφτη μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη τις ημέρες που νιώθεις ότι τίποτα δε λειτουργεί πάνω σου, όπως θα ήθελες. Η κοιλιά σου έχει πρηστεί, ένα σπυράκι αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του, η κυτταρίτιδα φαίνεται εντονότερη στον καθρέφτη του δοκιμαστηρίου.

Η αγάπη για το σώμα μας όμως, θέλει καθημερινή προσπάθεια και νομίζω πως το έργο θα γινόταν πιο εύκολο εάν το εκτιμούσαμε λίγο παραπάνω στην ολότητά του, εάν συνειδητοποιούσαμε τη φροντίδα και την περιποίηση που έχει ανάγκη.

Για να μην ξεφεύγω από το θέμα μου όμως, ας δούμε τους τρόπους να αγαπήσουμε το σώμα μας:

1. Επικεντρώσου σε ό,τι αγαπάς πάνω στο σώμα σου – Μην κοιτάς ατέλειες, μην είσαι η χειρότερη κριτής του εαυτού σου, αλλά βρες εκείνα τα σημεία που είναι τα δυνατά σου χαρτιά και δείξε τους όλη την αγάπη που έχεις, ανάδειξέ τα και γιόρτασέ τα σε κάθε ευκαιρία.

2. Να εκφράζεις ευγνωμοσύνη για το σώμα σου – Από το γεγονός πως δεν είναι δεδομένο ότι θα ξυπνήσουμε το πρωί μέχρι το τι περνά το σώμα σου, για να μπορείς να κάνεις ό,τι επιθυμείς μέσα στην ημέρα σου. Πόσα έχει αντέξει, πόσα έχει περάσει, τους τρόπους που σε έχει βοηθήσει να συνδεθείς με τους ανθρώπους και με την ίδια τη ζωή.

3. Μη συγκρίνεις το σώμα σου με των άλλων – Μπορεί να γέλασες και να σκέφτηκες από μέσα σου «καλή τύχη μ’αυτό» και πόσο σε καταλαβαίνω, αλλά η καθεμία μας είναι ξεχωριστή και εάν χρειάζεται να κοιτάξεις την εικόνα κάποιου άλλου, ας είναι για να βρεις κίνητρο να βελτιώσεις εσύ για σένα τη δική σου εικόνα και όχι για τα μάτια του κόσμου.

4. Κάνε διαλογισμό – Είναι ο πιο όμορφος τρόπος να συνδεθείς πραγματικά με το σώμα σου και να το «ακούσεις».

5. Να έχεις επίγνωση του σώματός σου παρατηρώντας τις ανάσες σου – Μπορεί να σου ακούγεται παιδιάστικό, όμως μόλις το ξεκινήσεις, θα καταλάβεις πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι, για να αποκτάς άμεση επίγνωση του σώματός σου. Παρατηρώντας τις ανάσες και την αναπνοή σου, αντιλαμβάνεσαι αμέσως κάθε μικρό σημείο του σώματός σου.

6. Να τρως και να γυμνάζεσαι με βάση το ένστικτό σου – Ξέχνα τις διάσημες δίαιτες, ξέχνα την καταναγκαστική γυμναστική, απλά συντονίσου με το σώμα σου και άκου τι είδους άσκηση και διατροφή σού ζητά. Και μη μου πεις δε ζητά να κουνηθείς από τον καναπέ και να τρως μόνο σνακ, ψάξε περισσότερο!

 

Με πληροφορίες από readunwritten.com