Ανασφάλιστο το εργοστάσιο που κάηκε στο Γομοστό Αχαΐας

Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και πλαστικών, από φωτιά στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας.

Γομοστό

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε μονάδα εργοστασίου ανακύκλωσης και πλαστικών Paviplast, στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», το ακίνητο ήταν ανασφάλιστο για περίπτωση πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε υπό συνθήκες που ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, σε χώρο εκτός του εργοστασίου και γρήγορα επεκτάθηκε και «μπήκε» στο προαύλιο καταστρέφοντας ολοσχερώς μέρος των εγκαταστάσεων.

Φωτιά εργοστάσιο Γομοστό

Οπως έγραψε χθες η «Π», ο επιχειρηματίας που διαθέτει εργοστάσιο στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών, ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ βρισκόταν στα Σκόπια, επισπεύδοντας την επιστροφή του.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς σε παρακείμενες ιδιοκτησίες. Επιχείρησαν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρου της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Πάτρας, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Κάτοικοι του Γομοστού και της ευρύτερης περιοχής, έλαβαν μήνυμα του «112» να παραμείνουν «σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα», εξαιτίας καπνού, που ήταν ορατός από περιοχές της Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ Αχαΐας ζητά «να διασφαλιστεί άμεσα η εργασία, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του εργοστασίου και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και στη ΒΙΠΕ Πατρών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ