«Ανακαλύπτοντας την Επιστήμη της Φαρμακευτικής»: Βιωματικό εργαστήριο στα Παλαιά Σφαγεία

Διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Υγείας και το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Επιστήμη

Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την Επιστήμη της Φαρμακευτικής: Ας δημιουργήσουμε τα δικά μας ενυδατικά Lip Balm» διοργανώνει το Τμήμα Επιστημών Υγείας και το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, από τις 19:00 έως 20:30 στην κεντρική αίθουσα Κ6 (Καρναβαλιού) των Παλαιών Σφαγείων.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα σύγχρονα ζητήματα και τις εξελίξεις στον τομέα της Φαρμακευτικής. Θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι ομιλητές και ειδικοί του κλάδου, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό της πόλης. Οι υποψήφιοι θα ανακαλύψουν τον κόσμο της Φαρμακευτικής μέσα από ένα απλό, διαδραστικό, πρακτικό εργαστήριο, όπου θα παρασκευάσουν οι ίδιοι lip balms – υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Φαρμακευτικής. Μια εισαγωγή σχετικά με τα συστατικά, την τεχνική παρασκευής και τη χρήση του τελικού προϊόντος θα προηγηθεί του πειραματικού μέρους. Τα παραγόμενα lip balms θα συσκευαστούν κατάλληλα και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως από τους υποψήφιους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»