Παρουσία Πιερρακάκη ολοκληρώνεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων,το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ στο επίκεντρο των εργασιών

Ολοκληρώνονται οι τετραήμερες εργασίες της 106ης Συνόδου Πρυτάνεων παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύνοδος

Ολοκληρώνονται οι τετραήμερες εργασίες της 106ης Συνόδου Πρυτάνεων παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη. Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων συμμετείχαν στη Σύνοδο με παρεμβάσεις τους μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με προεδρεύοντα το νεοεκλεγέντα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Ι.Μπούρα.

Στη Σύνοδο, η οποία ξεκίνησε στις 16/7, δόθηκε έμφαση σε θέματα οικονομικά, θεσμικά, φοιτητικής μέριμνας καθώς και διεθνοποίησης.

Ορισμένα από τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

– Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ε.Λ.Κ.Ε.

– Το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ 2021-2025. Η πορεία υλοποίησης και η αποτελεσματική διαχείριση.
– Επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο των συμβάσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κατά το προσυμβατικό στάδιο.

– Δημοσιονομικοί έλεγχοι της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στα Πανεπιστήμια.
– Το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του.

Επιπλέον, τα Θέματα Αξιολόγησης και Διεθνοποίησης των Ελληνικών ΑΕΙ ανέπτυξε ο Καθηγητής Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ενώ εισήγηση για Θέματα Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση πραγματοποίησε η Καθηγήτρια Χριστίνα Μπέστα, Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ.

Σε θέματα φοιτητικής μέριμνας αναφέρθηκε στην εισήγησή της η Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), δρ Άννα Ροκοφύλλου.

 

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη ανέλυσε το θέμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των Πανεπιστημίων.

Με θέμα «Το Βήμα του Πανεπιστημίου Πατρών προς την Αλεξάνδρεια ως εγχείρημα ιδιαίτερης σημασίας», μίλησε στη Σύνοδο Πρυτάνεων ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της διεθνοποίησης τοποθετήθηκε ο Καθηγητής Άγγελος Συρίγος, βουλευτής.

Στην εισήγησή του, ο αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης και πρόεδρος του Study in Greece, με θέμα «Study in Greece – Βιωσιμότητα και Ανάπτυξη της Εταιρείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων», αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της διεθνοποίησης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, οι Πρυτάνεις θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια και πάλι αναμονή για το τρένο: Νέο αίτημα στην ΕΕ για υπογειοποίηση στην Πάτρα

Τουρκία: Προκαλεί στην 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα ,41αρια και τη Δευτέρα

Ψηφιακά προβλήματα προκάλεσαν την ακύρωση πάνω από 1.000 πτήσεων παγκοσμίως

Κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο: Οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων,ποιες παραβιάσεις διαπιστώθηκαν