Άννα Βίσση: Γιατί δεν έχει δεχτεί ποτέ να τραγουδήσει στα κατεχόμενα και στην Τουρκία

Η κορυφαία ερμηνεύτρια δεν έχει εμφανιστεί ζωντανά στα κατεχόμενα και στην Τουρκία, παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει στη γειτονική χώρα.

Βίσση

50 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, 20/7, από την αιματηρή τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην κατοχή ενός μεγάλου μέρους του νησιού, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Χιλιάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και ανείπωτος πόνος για την πατρίδα που χάθηκε.

Η Άννα Βίσση, η οποία δεν ξεχνά ποτέ την κυπριακή της καταγωγή, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση για τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά την οδύνη και τα βάσανα του κυπριακού λαού για την τραγωδία που συντελέστηκε και η οποία συνεχίζει να κρατά το νησί διχοτομημένο μέχρι και τώρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vissi (@annavissiofficial)

Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στη Secret, παρά τις επίμονες προσκλήσεις που έχει δεχθεί στα 50 χρόνια της καριέρας της να τραγουδήσει ζωντανά στα Κατεχόμενα αλλά και στην Τουρκία, επιλέγει για συναισθηματικούς και ηθικούς λόγους να μην το κάνει.

«Δεν είμαι άνθρωπος που κρατάει κλειστά τα μάτια του. Ούτε βέβαια ρατσίστρια, αλλά έχω ζήσει κάποια πράγματα και είναι μια κατάσταση που θέλω να σεβαστώ, πρώτα από όλα για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου. Γιατί οικογένειά μου είναι και η Κύπρος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση.

«Είμαι σίγουρη ότι αυτό δεν θα ήθελα να το κάνω, γιατί θα στενοχωρήσω κόσμο και δεν μου πάει. Είναι ψυχολογικό όλο αυτό που μου συμβαίνει. Ξέρω ότι τα σύνορα ανοίγουν, πολλοί Κύπριοι πηγαίνουν από την άλλη πλευρά, διασκεδάζουν, όμως εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που θα μπορούσαν να το κάνουν ελαφρά τη καρδία», είχε εξομολογηθεί με ειλικρίνεια.

Υπενθυμίζεται πως η Άννα Βίσση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη γειτονική χώρα, όπου διατηρεί χιλιάδες θαυμαστές, με δίσκους της όπως το «Τραύμα», το «Αντίδοτο» και η «Κραυγή» να έχουν πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και να έχουν λάβει χρυσές απονομές. Μάλιστα, αρκετά από τα τραγούδια της είτε έχουν γίνει αυτούσια επιτυχίες στην Τουρκία, είτε έχουν διασκευαστεί από Τούρκους καλλιτέχνες.

 

Πηγή: newsbeast.gr