Βρετανία: Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ αναζητούν γραμματέα

Ο γραμματέας θα ενταχθεί στο προσωπικό τους στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου βρίσκεται το επίσημο γραφείο τους.

Kate - William

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναζητούν γραμματέα αλλά υπάρχει ένα βασικό προσόν που απαιτείται για τη θέση: η γνώση της ουαλικής γλώσσας (γραπτής και προφορικής).

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έβαλαν αγγελία για πρόσληψη βοηθού ιδιωτικού γραμματέα με αυτό το απαραίτητο προσόν.

Ο γραμματέας θα ενταχθεί στο προσωπικό τους στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου βρίσκεται το επίσημο γραφείο τους.

Πέρα από τις εξαιρετικές επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες που ζητάει η θέση, απαιτούνται επίσης μερικά μοναδικά προσόντα που θα βοηθήσουν το βασιλικό ζεύγος να ενισχύσει τη σχέση του με την Ουαλία καθώς «θα συνεισφέρει στην μεγιστοποίηση της επιρροής των βρετανικών ανακτόρων στα τμήματα που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο με ιδιαίτερη προσοχή στην Ουαλία».

Ο νέος ή η νέα γραμματέας θα φέρει την ευθύνη της οργάνωσης πολλών από τις δημόσιες υποχρεώσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον σε Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία.

Το ύψος του μισθού δεν αναφέρεται στην αγγελία.

Η αναζήτηση του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας για γραμματέα που μιλά την ουαλική γλώσσα αντικατοπτρίζει την επιθυμία του ζεύγους των γαλαζοαίματων να ρίξει γέφυρες με τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου των οποίων οι σχέσεις με το Στέμμα είναι κάπως «χλιαρές» εδώ και πολλούς αιώνες.

Ο βασιλιάς Κάρολος έμαθε ουαλικά κατά την προετοιμασία της τελετής ενθρόνισής του για τον παραδοσιακό τίτλο του διαδόχου του θρόνου τον Ιούλιο του 1969 με τη βοήθεια του Dr. Edward «Tedi» Millward, κάτι που είδαμε και την τρίτη σεζόν του The Crown.

Σύμφωνα με το newsit, ο μονάρχης είχε μια θητεία-ρεκόρ ως πρίγκιπας της Ουαλίας, υπηρετώντας τον ρόλο για 64 χρόνια πριν γίνει μονάρχης μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022.

Στην πρώτη του ομιλία ως νέος βρετανός μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος ονόμασε τον μεγαλύτερο γιο και τη νύφη του, Γουίλιαμ και Κέιτ, ως το νέο πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας.

Η Κέιτ Μίντλετον είναι η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας, μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η βασίλισσα Καμίλα, μετά τον γάμο της με τον Κάρολο είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον τίτλο αλλά δεν το έκανε και προτίμησε αυτόν της δούκισσας της Κορνουάλης.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Δείτε ποια Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο αντί-ντόπινγκ

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κατήγγειλε βιασμό από συγκρατούμενό του

Προς εκτόνωση η ένταση μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – «Οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο»

Καιρός: «Ανάσα» από τον καύσωνα, πού και πότε θα βρέξει, η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή