«Ηλεκτροπληξία» στους λογαριασμούς ρεύματος παρά τη μείωση της χονδρικής 

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος του Αυγούστου και με τα κλιματιστικά να καίνε ακόμα στο φουλ, οι αλγόριθμοι δείχνουν ότι οι τιμές θα είναι τσουχτερές, παρά την πτώση στην χονδρική.

λογαριασμούς

«Φρένο» μπαίνει σύμφωνα με στοιχεία, στο «ξέφρενο ράλι» των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η μεγάλη πτώση στη χονδρική τιμή, η απορρόφηση των αυξήσεων από ορισμένες εταιρείες και η επιδότηση της κατανάλωσης από την κυβέρνηση είναι τα στοιχεία που θα επηρεάσουν τους λογαριασμούς προς όφελος των καταναλωτών, αν και αυτό δεν θα αποτυπωθεί άμεσα στα τιμολόγια.

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος του Αυγούστου και με τα κλιματιστικά να καίνε ακόμα στο φουλ, οι αλγόριθμοι δείχνουν ότι οι τιμές θα είναι τσουχτερές, παρά την πτώση στην χονδρική.

Κάποιοι πάροχοι έχουν ανακοινώσει ότι θα απορροφήσουν τις ανατιμήσεις. Αν όμως το ποσοστό έκπτωσης παραμείνει ίδιο, το κόστος, ειδικά για τα επαγγελματικά τιμολόγια που δεν θα επιδοτηθούν αυξάνεται κατά 59%: Στα 22,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 14,1 που ήταν τον Ιούλιο.

Για τους οικιακούς καταναλωτές οι αυξήσεις θα είναι πιο ήπιες, αφού οι 500 πρώτες κιλοβατώρες με την επιδότηση θα κυμαίνονται σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο γύρω στα 15 λεπτά η μία. Από την πεντακοσιοστή πρώτη κιλοβατώρα όμως, η χρέωση θα ανέβει στα 20,9 λεπτά.

Πράσινο τιμολόγιο

Πρόβλεψη τιμής για κατανάλωση <500 kWh: 15 λεπτά/ kWh (με επιδότηση)

Πρόβλεψη τιμής από 501 kWh: 20,9 λεπτά/ kWh

Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές στο χρηματιστήριο ενέργειας δείχνουν τις τελευταίες 6 ημέρες τάσεις εξομάλυνσης. Στα 104 ευρώ από 219 ευρώ που ήταν στις 22 Ιουλίου και ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, το κόστος παραγωγής του ηλεκτρισμού δεν έχει ανέβει.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται η τροπολογία για την έκτακτη φορολόγηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη φυσικό αέριο.

Πηγή: ertnews

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πανώλη των αιγοπροβάτων: Εντοπίστηκε σε μονάδα του Ασπροπύργου το πρώτο κρούσμα της Αττικής

Λύγισε η Δώρα Γκουντούρα: «Η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύναμων, αλλά…»

Αιγιάλεια: Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση το Mare Terra στο Λαμπίρι

Πελοπόννησος: Τα 10 must μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι ΦΩΤΟ