Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με drones στη Ρωσία – Mία νεκρή στο Μπέλγκοροντ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνάς του «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν» συνολικά 75 drones

Ρωσία

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλαπλές περιοχές της Ρωσίας με ένα μαζικό μπαράζ επιθέσεων με drones.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε επίθεση με drone στην πόλη Σεμπέκινο, στη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα συστήματα αεράμυνάς του «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν» συνολικά 75 drones πάνω από διάφορες περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία ή όχι πολύ μακριά από αυτά, όπως το Μπέλγκοροντ, το Κρασνοντάρ, το Κουρσκ, το Οριόλ, το Ροστόφ, το Βορονέζ και η περιοχή Ριαζάν βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεφ, δήλωσε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση από συνολικά 55 drones, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά αναχαιτίστηκαν και πόσα έπληξαν τους στόχους, λέγοντας μόνο ότι «εγκαταστάσεις αποθηκών» στις περιοχές Μοροζόφσκ και Καμένσκι υπέστησαν ζημιές κατά την επίθεση.