Ηττα για την Εθνική Πόλο Γυναικών και πλέον η 7η θέση

Πόλο

Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών ηττήθηκε από την Ουγγαρία και το Σάββατο 10/8 στις 10:00 με αντίπαλο τον Καναδά (ηττήθηκε 10-5 από την Ιταλία) θα διεκδικήσει την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάλεψε για περισσότερα από τρία οκτάλεπτα η Ελλάδα αλλά στο τελευταίο η Ουγγαρία με σερί διαμόρφωσε το 7-7 σε 11-7.

Η ελληνική ομάδα είχε τον Φώντα Λεμπέση στον πάγκο καθώς η Αλεξία Καμμένου και ο Τάσος Πιρπιρής ήταν τιμωρημένοι, ενώ πολύ νωρίς «έφυγαν» με τρεις ποινές η Ελευθερία και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Εθνική προηγήθηκε 4-1 στον αγώνα, με τα κορίτσια να δείχνουν αποφασισμένα να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη και να έχουν 3/5 με παίκτη παραπάνω. Η Ουγγαρία που είχε έξι χαμένες επιθέσεις στο ίδιο διάστημα…πήρε μπροστά, και πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ισοφάρισε 4-4.

Μέχρι το 7-7 (2:11 από τη λήξη της τρίτης περιόδου) οι δυο ομάδες πήγαιναν γκολ-γκολ αλλά η ομάδα μας σκόραρε και πάλι με την Έλενα Ξενάκη στα 2:54 από τη λήξη την αναμέτρησης. Μείωσε τότε σε 11-8 ενώ στα 2:09 η Ιωάννα Χυδηριώτη μείωσε πάλι 12-9.

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-4, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μίχοκ): Μάγκιαρι, Ζίλαγκι 1, Βάλι 3, Γκουρισάτι, Μάγιου, Πάρκες 1, Χόρβατ, Κέστελι 4, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα 1, Φάραγκο, Γκάρντα 2, Νέζμελι.