Η Τουρκία στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τουρκία

Η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ για συνάντηση στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Επικροτούμε τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την επίτευξη διαρκούς κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

»Υποστηρίζουμε την εφαρμογή των σημείων που διατυπώθηκαν από τους ηγέτες των χωρών αυτών στη σημερινή δήλωση.

»Το σχέδιο τριών φάσεων που καθορίζεται στο ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παρέχει μια υγιή βάση για την ειρήνη.

»Το Ισραήλ πρέπει να ανταποκριθεί στην εποικοδομητική προσέγγιση των Παλαιστινίων για κατάπαυση του πυρός. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου».

Οι κυβερνήσεις του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να επανέλθουν σε επείγουσες συνομιλίες στις 15 Αυγούστου είτε στη Ντόχα είτε στο Κάιρο για να γεφυρωθούν οι διαφορές που παραμένουν στην προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να την εφαρμόζουν χωρίς καθυστέρηση.

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Αγώνας δρόμου για αναζήτηση φοιτητικής στέγης, αυξημένα κατά 10% τα ενοίκια

Σπάρτη: Ο 40χρονος που βίαζε την 9χρονη κόρη του επί 5 χρόνια, την απειλούσε για να μην μιλήσει,κατέγραφε με το κινητό τις στιγμές φρίκης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg και Billie Eilish στην τελετή λήξης

Αθηνά Οικονομάκου: Ο Μπρούνο Τσερέλα την προπονεί στο μπάσκετ,«Θα δουλέψουμε πάνω στις δεξιότητες»