Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Λιμενάρχη Πατρών: Αναζητούν δράστες και κίνητρο

Η Ένωση Λιμενικού Σώματος Δ. Ελλάδος καταγγέλει την «μαφιόζικη» εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Λιμενάρχη Πατρών

εμπρηστική επίθεση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δραστών της πυρπόλησης του αυτοκινήτου του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών, Λάζαρου Χανουμίδη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, επί της οδού Αδαμοπούλου, πλησίον της κεντρικής λαχαναγοράς.

Οπως έγραψε  η «Πελοπόννησος», τα ευρήματα που συλλέχθηκαν από τον τόπο του συμβάντος, «δείχνουν» εμπρησμό από πρόθεση με τη μέθοδο της διαβροχής εύφλεκτου υλικού. Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται και το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο οποίο, όπως αποκάλυψε η «Π», δίκυκλο με δύο αναβάτες που φορούν κράνη, προσεγγίζει το σημείο πριν την εκδήλωση της φωτιάς στο ΙΧ μάρκας ford focus, που καταστράφηκε ολοσχερώς. «Γρίφος» επί του παρόντος παραμένει το κίνητρο της εμπρηστικής επίθεσης, με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών να δηλώνει στην «Π»: «Δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα, έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης», επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως δεν είχε γίνει αποδέκτης απειλών ή κάποιου «προειδοποιητικού» μηνύματος το προηγούμενο διάστημα.

Η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «μαφιόζικη» εμπρηστική επίθεση, εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στον λιμενάρχη. «Δυστυχώς, τα περιστατικά εκφοβισμού δημοσίων λειτουργών είναι πλέον συνεχή και ακραία, σε σημείο να δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμα και για τη ζωή τους. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν οι δράστες αυτής της άνανδρης επίθεσης». Απευθύνεται δε, μήνυμά μας προς πάσα κατεύθυνση ότι «τα στελέχη του ΛΣ δεν εκφοβίζονται ούτε τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης να εκτελούν τα καθήκοντα τους». Μ Κ. ΠΑΠ