Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυλαία για το Παρίσι, με «άρωμα» Ελλάδος η τελετή λήξης ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

H τελετή λήξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες

Αυλαία για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Από τις 26 Ιουλίου και την τελετή έναρξης, μέχρι σήμερα 11 Αυγούστου, η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού χτύπησε στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, με την αυλαία να ρίχνει η τελετή λήξης στο γήπεδο Stade de France.

Ολυμπιακοί Αγώνες

 

H τελετή λήξης ξεκίνησε με εικόνες από το Παρίσι, την Τελετή Έναρξης, μεγάλες στιγμές από τούς Αγώνες και Εντίθ Πιάφ και το τραυγούδι «Κάτω από τον ουρανό του Παρισιού»  από την Ζαχό ντε Σαγκαζάν, με τη Χορωδία της Ακαδημίας Handel-Hendrix, στον Κήπο του Κεραμεικού, όπου βρισκόταν το αερόστατο με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Στη συνέχεια οι θεατές παρακολουθούν ένα σόου διάρκειας 40 λεπτών που «σκηνοθέτησε» ο Τομά Ζολί, με την κωδική ονομασία «Ρεκόρ», δίνοντας έμφαση την ενωτική δύναμη του αθλητισμού.

 

Δείτε ΕΔΩ την τελετή λήξης από

 

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, και η Ευαγγελία Πλατανιώτη που κατέλαβε την 6η θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης με τη Σοφία Μαλκογεώργου μπαίνουν με την ελληνική σημαία στο Stade de France.




 

Η είσοδος των μελών της ελληνικής αποστολής στο Stade de France για την τελετή λήξης.




 

Η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης σε κεντρική θέση στο Stade de France




 

Ανατριχιαστική στιγμή: Η ελληνική σημαία και ο ελληνικός εθνικός ύμνος δίνουν το φως σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Ο Ύμνος στον Απόλλωνα από τον «αιωρούμενο» πιανίστα Alain Roche και τον Benjamin Bernheim