Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και πρόστιμο για πυρκαγιές

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιές σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μανωλάδα.

Πυροσβεστικής

Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, χθες το μεσημέρι Τρίτη 13/08/2024, για πυρκαγιά που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελολποννήσου», ξέσπασε σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Ακταίου. Επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Στο Αγρίνιο, σπίτια και οχήματα απειλήθηκαν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε χωράφι κοντά στην αερογέφυρα της Εθνικής Οδού, χθες το μεσημέρι. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα

Στη Μανωλάδα, συναγερμός σήμανε, για φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη θέση δίχαλο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας.

Στο μεταξύ, διοικητικό πρόστιμο 2.625€ επιβλήθηκε χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΥ Αμαλιάδας, σε άνδρα για καύση απορριμμάτων εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην τοπική κοινότητα Παλούκι, του Δήμου Ηλιδας, στην Ηλεία.

Για σήμερα Πέμπτη 14/08/2024, υψηλός (κατηγορίας 3) παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της γγ Πολιτικής Προστασίας.