Ναυάγιο στη Σικελία: Σοκαριστική η μαρτυρία καπετάνιου που είδε με τα μάτια του την καταστροφή ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

«Το ιστιοφόρο είχε χαθεί».

Σικελία - ναυάγιο

Καπετάνιος κοντινού σκάφους περιγράφει το τραγικό ναυάγιο του ιστιοφόρου που είδε με τα μάτια του στα ανοικτά του Πορτιτσέλο, στην Σικελία.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης 6 αγνοουμένων από το ιστιοφόρο που βυθίστηκε τα ξημερώματα, οι πρώτες μαρτυρίες από το δυστύχημα, που μετρά ήδη έναν νεκρό, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο καπετάνιος ενός πλοίου που ήταν κοντά όταν στο μοιραίο ιστιοφόρο και κατάφερε να διασώσει 15 επιβάτες του περιέγραψε στο BBC τις συνθήκες υπό της οποίες το σκάφος βυθίστηκε.

Ένας νεκρός σε ναυάγιο στο Παλέρμο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καπετάνιος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι το δικό του σκάφος χτυπήθηκε από πολύ ισχυρές ριπές λόγω τις κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες, καταφέρνοντας να το σταθεροποιήσει ενώ ήταν αγκυροβολημένο, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα.

Ναυάγιο - Σικελία

«Παρατηρήσαμε ότι το ιστιοφόρο πίσω μας είχε χαθεί»

Είπε ότι καθώς προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθιο το σκάφος τους, παρατήρησαν το ιστιοφόρο εκτός ελέγχου να τους προσεγγίζει επικίνδυνα και έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν να το χτυπήσουν.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί».

Ο καπετάνιος δήλωσε στη συνέχεια αυτός και ο πρώτος του καμαρότος παρατήρησαν μια φωτοβολίδα στο νερό και κατευθύνθηκαν προς τον καπνό και το φως για να βρουν μια σωσίβια σχεδία να παρασύρεται από τη θάλασσα. Είπε ότι έτσι βρήκαν τα 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία σοβαρά, είπε ο Μπόρνερ στους δημοσιογράφους. Ο Μπόρνερ λέει ότι επικοινώνησαν με την ακτοφυλακή, η οποία παρέλαβε τους διασωθέντες και τραυματίες. Περιγράφοντας τις συνθήκες, ο καπετάνιος λέει ότι το σκάφος του ήταν επίσης έγερνε στο πλάι αλλά το ιστιοφόρο «ξάπλωσε στο νερό και μετά κάτω»

 

Νεκρός ο μάγειρας του ιστιοφόρου, αγνοούμενοι 6 επιβάτες

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 10 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. Ο νεκρός είναι ο μάγειρας του σκάφους, ένας άνδρας περίπου 50 ετών, γεννημένος στον Καναδά και με καταγωγή από την Αντίγκουα. Οι υπόλοιποι αγνοούμενοι είναι επιβάτες: τέσσερις Άγγλοι και δύο Αμερικανοί.

Το ναυάγιο πιθανόν προκλήθηκε από κακοκαιρία

Με πληροφορίες από το iefimerida, το σκάφος φέρεται να βυθίστηκε εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο Ansa, το σκάφος ήταν ακόμα αγκυροβολημένο μπροστά από το λιμάνι όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος. Με την άγκυρα ακόμα κατεβασμένη, η καταιγίδα έσπασε το κατάρτι του ιστίου, με αποτέλεσμα το σκάφος να χάσει την ισορροπία του και να βυθιστεί.

Όπως μεταδίδει η Corriere σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας, Σάλβο Κοτσίνα, οι δύτες της πυροσβεστικής έφτασαν σε βάθος 57 μέτρων και «από τα φινιστρίνια είδαν πτώματα».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, πότε αναμένεται να “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Τροχαίο δυστύχημα με δύο αδέρφια στο Δραγώγι Ανδρίτσαινας, νεκρός ο ένας

Ένας νεκρός σε ναυάγιο στο Παλέρμο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Κουρσκ: Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα ΒΙΝΤΕΟ