Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο – «Ήταν μελανιασμένος»

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκιδικής την οποία δεκάδες λουόμενοι το επισκέπτονται καθημερινά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΑΪΑ Φωτογραφία αρχείου

Άνδρας 62 ετών βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στην παραλία της Σωζόπολης στη Χαλκιδική καθώς κινδύνεψε να πνιγεί, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των λουόμενων και την συνεργασία τους με τον ναυαγοσώστη που βρισκόταν στην παραλία, επανήλθε στη ζωή παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκιδικής την οποία δεκάδες λουόμενοι το επισκέπτονται καθημερινά.

Τι συνέβη στην παραλία
Ο 62χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό, ωστόσο με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί και του ναυαγοσώστη, τελικά σώθηκε.

Μέσα σε 10 λεπτά κατέφθασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Νέα Μουδανιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και η γιατρός μετέφεραν άμεσα στον άτυχο άνδρα στο ΕΣΥ Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Μαρτυρία του ναυαγωσώστη: «Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος»
«Καθόμουν στον Πύργο και άκουσα ένα κοριτσάκι γύρω στα 150 μέτρα μακριά να φωνάζει για βοήθεια. Άμεσα πήγα προς το σημείο και ήταν ένας άνδρα 62 ετών κάτω στην άμμο, γύρω του ήταν πάνω από 5 άτομα και τον είχαν τοποθετήσει σε πλάγια θέση ασφαλείας για να του φύγει το νερό. Άμεσα κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα με το οξυγόνο του, έβγαλα μία AMBU και του έκανα 5 εμφυσήσεις. Έτσι, σιγά σιγά ξεκίνησε να επανέρχεται. Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος όταν τον έβγαλαν οι λουόμενοι. Μάλλον δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε μέσα σε 10 λεπτά, πολύ γρήγορα» τόνισε στο GRTimes.gr ο ναυαγοσώστης που ήταν στο σημείο.

Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Γαζής σημείωσε ότι «όταν υπάρχει πνιγμός μιλάμε για αναπνευστική ανακοπή. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα όπως έγινε σήμερα ο άνθρωπος παθαίνει καρδιακή ανακοπή και έτσι καταστρέφονται τα όργανά του. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να τον βλέπουν μελανιασμένο, δηλαδή νεκρό, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να τον επαναφέρουν με εμφυσήσεις. Με το σημερινό περιστατικό φάνηκε ότι στα δύσκολα ο κόσμος είναι δεμένος και υπάρχει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, ενώ φάνηκε ότι γνώριζαν όλοι από πρώτες βοήθειες, κάτι πάρα πολύ θετικό».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, πότε αναμένεται να “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Τροχαίο δυστύχημα με δύο αδέρφια στο Δραγώγι Ανδρίτσαινας, νεκρός ο ένας

Ένας νεκρός σε ναυάγιο στο Παλέρμο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Κουρσκ: Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα ΒΙΝΤΕΟ