Κόντης: «Θα ασχολούμαστε με τον Παππά και όχι με τα τόσα σοβαρά;»

Κόντης

Σάλο έχουν προκαλέσει οι ανεπίτρεπτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά αστυνομικών σε ιδιωτική συνομιλία που είχε με έναν αστυνομικό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Με λεξιλόγιο που δεν αρμόζει σε ευρωβουλευτή και σίγουρα δεν περιποιεί ουδεμία τιμή για το κόμμα του, ο κ. Παππάς καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς έναντι των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έστειλε μηνύματα στα οποία καταφερόταν κατά των αστυνομικών με απαξιωτικό τρόπο, αποκαλώντας μάλιστα έναν εξ αυτών «μπατσάκο μου». Ωστόσο, υπάρχει καταγεγραμμένο και ηχητικό ντοκουμέντο με απειλές του ευρωβουλευτή, ο οποίος απευθυνόμενος σε αστυνομικό του λέει: «Μην έρθω Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».

Ολα τα ανωτέρω δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπόρεσε να υπάρξει διάψευση αφού αναγνωρίζεται ξεκάθαρα η φωνή του ευρωβουλευτή και προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και σειρά αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο.

Το θέμα με τη συμπεριφορά του κ. Παππά έσπασε την καλοκαιρινή μονοτονία του Δεκαπενταύγουστου. Η Νέα Δημοκρατία και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ζήτησαν τη διαγραφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα λόγια που χρησιμοποίησε, κάνοντας λόγο για «πολακισμό». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση για το θέμα.

Η «Π» ήρθε σε επικοινωνία με τον συντονιστή του κόμματος στην Αχαΐα Κώστα Κόντη, του οποίου η άποψη έχει διπλή σημασία, αφού, πέρα από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και ταξίαρχος εα της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Κόντης δεν απέφυγε να απαντήσει, σε αντίθεση με άλλα στελέχη που διακριτικά αρνήθηκαν να πάρουν θέση, με ορισμένα από αυτά να εκφράζουν ενόχληση γενικότερα για όσα συμβαίνουν στο κόμμα το τελευταίο διάστημα.

Επισήμανε ο κ. Κόντης:

«Ολο αυτό που συμβαίνει με το επικοινωνιακό της Νέας Δημοκρατίας, το πληρώνουμε εμείς, ο κόσμος. Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να πετάει την μπάλα στην κερκίδα, ενώ υπάρχουν ζητήματα. Κάηκε η Αθήνα! Γιατί ασχολούμαστε με τον Παππά και όχι με τα σοβαρά θέματα; Είναι γεγονός πως υπάρχει σε μερίδα της κοινωνίας αρνητική γνώμη και άποψη για την Αστυνομία, όπως και την Εφορία. Το θέμα είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή το κράτος θέλει να λειτουργούν κατασταλτικά. Σε άλλες χώρες δεν υπάρχει αυτή η άποψη σε τέτοιο βαθμό. Για τον Νίκο Παππά δεν υπάρχει κάτι να πούμε, το έχει δείξει το ήθος του με τις πράξεις του όλα αυτά τα χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Δ. Ελλάδα: Ακραίες θερμοκρασίες, λιγότερες βροχές – Ο Καθηγητής Α. Καζαντζίδης στην «Π»

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, παραδόθηκε στο Κιλκίς ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού

Κακοκαιρία εξπρές: Αχαΐα και Ηλεία στις 4 περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ

Ναυάγιο στη Σικελία: Ειδικευόμενοι δύτες έκαναν κατάδυση στα 50 μέτρα ΦΩΤΟ

Υπουργείο Πολιτισμού: Με άδεια για βόθρο η πισίνα του σπιτιού του Κασσελάκη στις Σπέτσες», η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ