Χαλκιδική: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ, τι έδειξε η ιατροδικαστική

Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική

Χαλκιδική

Στο πένθος έχει Η Βέροια, ο τόπος καταγωγής του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όταν έσπασε το κάθισμα του παιχνιδιού στο οποίο βρισκόταν, έχει βυθιστεί στο πένθος.

 

Σήμερα, Τετάρτη 21/8 συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον νεαρό ενώ η οικογένειά του ζητά απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Ο Γιάννης ήταν στο λούνα παρκ το βράδυ της Δευτέρας 19/8 μαζί με τα αδέρφια του και τη μητέρα του. Μπήκε δε στο μοιραίο παιχνίδι μαζί με τον 16χρονο αδερφό του ενώ η μαμά τους μαζί με τον άλλο του αδερφό του ήταν μπροστά τη στιγμή του δυστυχήματος.

 Στις 11:00 η κηδεία του 19χρονου Γιάννη
Η κηδεία του 19χρονου Γιάννη θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00.

Η ταφή θα γίνει στα Κοιμητήρια του Διαβατού ενώ η σορός του νεαρού θα βρίσκεται στην οικία του στις 9:00.

Συγκλονίζουν τα λόγια του αδερφού του: «Πετάχτηκε από το κάθισμα»

Τη στιγμή της τραγωδίας περιέγραψε ο 16χρονος αδερφός του Γιάννη λέγοντας: «Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε πως θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα.

Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι».

«Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» συμπλήρωσε φανερά συγκλονισμένος.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο Γιάννης σκοτώθηκε ακαριαία.

Ο τραυματισμός του 19χρονου προκάλεσε ακαριαίο θάνατο, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού μετά την απολογία τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος στη Χαλκιδική, ενώ βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά του για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.